witam
ostatnio przeprowadzilem sie i niestety tutaj nie mam dostepu do lacza DSL np. Neostrada. Zakupilem sobie modem Netbox2 wraz z abonamentem firmowow89 w Plusie. wszytsko ladnie smiga na moim kompie,tylko chcialbym udostepnic internet innym komputerom - laptopom w domu (poprzez Wi-Fi). POsiadam router Pentagram Cerberus ADSL+ i myslalem zeby uzy go poprostu jako Access Point,poniewaz modem podlacze do stacjonarki,stacjonarke po kablu do routera i dalej internet przez Wi-Fi.Ale pojawil sie problem,poniewaz wydaje mi sie ze aplikacja iPlus Manager nie pozwala na udostepnienie stworzonego przez nia lacza - przy kazdorazowym laczeniu wylacza udostepnienie,a zeby dzialalo trzeba sie ponownie polaczyc.
Jaki inny,STABILNY,program polecacie do laczenia sie z iPlus?Stacjonarka bedzie ukryta gdzies pod schodami,wiec bedzie pracowala caly czas i caly czas musi byc necik podlaczony..
Uwazacie ze uzycie w/w routera do odpowiednie posuniecie ? czy lepiej np. Access Point kupic ?
Troche poczytalem forum i piszecie tutaj o laczeniu sie bezposrednio przez polaczenie dial-up,ale niestety nie znalazlem nigdzie opisu ktory pomoglby mi skonfigurowac dane polaczenie.
prosze o pilna pomoc...
udalo mi sie udostepnic internet reszcie komputeow uzywajac iPlus Manager,ale za kazdym razem gdy mialbym sie laczyc musialbym ustawiac udostepnienie. Potrzebuje progrm do laczenia z iPlus ktory nie bedzie wylaczal udostepnienia polaczenia oraz z funkcja re-connect(w razie rozlaczenia) i auto-connect (w razie restartu lub braku pradu). do kompa udostepniajacego necik nie bedzie monitora wiec chcialbym zeby to wszytsko bylo niezawodne zeby nie znosic co kilka dni monitora na dol...
udostepnienie iPlus
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- sardo nunspa
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: udostepnienie iPlus
U góry jest przyklejony temat: "WAŻNE! Konfiguracja modemów,dzielenie łącza-zbiór linków FAQ" Trudno nie zauważyćzolty87 pisze: Troche poczytalem forum i piszecie tutaj o laczeniu sie bezposrednio przez polaczenie dial-up,ale niestety nie znalazlem nigdzie opisu ktory pomoglby mi skonfigurowac dane polaczenie.

Możesz też użyć do łączenia oryginalnego oprogramowania od producenta modemu.
Latka lecą...
- Jojo
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: udostepnienie iPlus
Wcale nie musisz znosić monitora, jeśli komputer udostępniający internet pracuje pod systemem windows xp to bardzo dobrym rozwiązaniem jest pulpit zdalny.
Elektroniczna rewolucja