Podłączenie komputera do radiówki za pomocą AP

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Wilq1989
Początkujący użytkownik forum

Podłączenie komputera do radiówki za pomocą AP

Post autor: Wilq1989 »

Mój problem polega na tym że komputer na którym pisze ten temat podłączony jest do internetu za pomocą AP i jest oddalony jeden kilometr o mojego domu w firmie mojego ojca. Przywiozłem mój komputer domowy do jego firmy aby za pomocą karty sieciowej i AP podłączyć się do internetu ale okazało się to nie możliwe. Wyskoczył komunikat typu "Ograniczenie lub brak łączności". Nie chcąc zakładać kolejnego tematu mam pytanie jak założyć sieć Lan na około kilometr składającą się z dwóch kompów aby miały zawsze dostęp do internetu.
Awatar użytkownika
MaxFM
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Podłączenie komputera do radiówki za pomocą AP

Post autor: MaxFM »

A stało sie tak dlatego ze dostawca filtruje dostep po MAC adresach i Twój mAC jest niezgodny z MACiem u dostawcy. A poza tym jesli serwer nie przydziela automattycznie IP to musisz je wpisac recznie w ustawieniach karty.
Wilq1989

wpisałem recznie adres ip i w stanie karty pisze Połączono ale jedynie wysyła pakiety a ich nie odbiera.
Awatar użytkownika
MaxFM
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: MaxFM »

Tonie wystarczy.Musisz podmienic karty albo zmienic MAC tej aktualnie podłaczonej na MAC tej poprzedniej.
Wilq1989

Dzięki za pomoc pomogło. Temat zakończony
Zablokowany