Restart routera przez wifi
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Restart routera przez wifi
Witam jestem początkującym uzytkownikiem tego forum. Mam pytanie posiadam router Axesstel's MV440 CDMA 1x EV-DO Rev. A Wi-Fi . Połączyłem sobie go przez kabel elternet i niemuszę co włączenie włączać axcessa aby połączyć internet. Drugi komputer połączyłem przez wifi w drugim pokoju. Moje pytanie brzmi czy da sie restartować ten router przez połączenie wifi?? I czy da sie zrobic tak aby dioda od wifi na routerze albo caly czas sie paliła albo <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> sie niepaliła podczas korzystania z internetu przez wifi
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Restart routera przez wifi
Możesz po polsku napisać bo ja nic nie rozumiem.adrianww pisze:Połączyłem sobie go przez kabel elternet i niemuszę co włączenie włączać axcessa aby połączyć internet.

A po co?adrianww pisze:Moje pytanie brzmi czy da sie restartować ten router przez połączenie wifi??
Weź do ręki instrukcje i poczytaj. Aby korzystać z WIFI musi ono być włączone a co za tym idzie dioda oznajmująca że WIFI działa musi się palić. Jak ma się nie świecić to musisz wyłączyć WIFI.adrianww pisze: I czy da sie zrobic tak aby dioda od wifi na routerze albo caly czas sie paliła albo <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> sie niepaliła podczas korzystania z internetu przez wifi
adrianww, i zdecyduj się kim jesteś bo w profilu masz kobietę a piszesz jako ON.

-
To znaczy że jakbym ten router miał połączony przez usb to co włączenie komputera musiałbym włączać axess managera i łączyć się z internetem a na drugim komputerze który łączy sie przez wifi byłby internet tylko wtedy jakby byl włączony 1 komputer a jak mam połączone przez ethernet to pierwszy komputer nie_musi być włączony aby na drugim był internet tak jakoś już jest popierniczone.Jaco pisze:Możesz po polsku napisać bo ja nic nie rozumiem.
A po to że jak korzystam z drugiego kompa który łączy sie przez wifi a na głównym siedza rodzice i czasem potrzebuje zmiany ip (jak restartuje router to mam inne ip) dlatego.Jaco pisze:A po co?
No tym to mnie rozwałiłeś no co ty?? O tym wiem że jak wifi jest wyłączone to dioda sie nie_pali tylko o to mi chodzi że jak korzystam z internetu to jest przesył danych i miga ta wspomniana dioda i czy jest jakiś program albo coś żeby ta dioda sie świeciła cały czas albo w_ogóle sie nie_świeciła gdy korzystam z neta przez wifi.Jaco pisze:Weź do ręki instrukcje i poczytaj. Aby korzystać z WIFI musi ono być włączone a co za tym idzie dioda oznajmująca że WIFI działa musi się palić. Jak ma się nie świecić to musisz wyłączyć WIFI.
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2010-11-16, 13:56 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Na forum nie używamy wulgaryzmów!
Ostatnio zmieniony 2010-11-16, 13:55 przez adrianww, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jaco
Jednym słowem nie chcesz aby rodzice nie wiedzieli że korzystasz z netu bez ich wiedzy.adrianww pisze:tylko o to mi chodzi że jak korzystam z internetu to jest przesył danych i miga ta pieprzona dioda i czy jest jakiś program albo coś żeby ta dioda sie świeciła cały czas albo <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> sie nieświeciła gdy korzystam z neta przez wifi

Tak się nie da jak ty to sobie wyobrażasz.
-
Da sie, wystarczy ze przetne styk od diody ale nie_chce mi sie routera rozkręcac. Co do tego korzystania to troche tak bo lubie sobie wieczorkiem posiedziec i czasem kom chodzi całą noc bo stawiam sobie bota do gry tibia i jest to troche wkurzające jak całą noc mryga ta dioda. a co do tego restartu to masz jakis pomysł?
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2010-11-16, 13:58 ]
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2010-11-16, 13:58 ]
Ostatnio zmieniony 2010-11-16, 13:58 przez adrianww, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Taśma, kawałek grubszej czarnej tekturki lakierowanej, naklejasz na miejsce na obudowie, pod którym znajduje się dioda i nie mryga.adrianww pisze:jest to troche wkurzające jak całą noc mryga ta dioda

-
Hehe tak też może być
- czerwon
- Stały użytkownik forum
@adrianww Nie masz lagów w Tibii? Jaki masz ping? Jakiego bota używasz?
Temat: możesz też plasteliną zakleić od środka aby nie mrugało.
Temat: możesz też plasteliną zakleić od środka aby nie mrugało.
-
Nie mam lagów wszystko ładnie płynnie chodzi a co do bota to używam tibiaNG
- Jaco
Jeśli dioda zamyka obwód do działania WIFI to nie będzie w ogóle działaćadrianww pisze:Da sie, wystarczy ze przetne styk od diody

Ja mam dwa routery TP-Linka i diody w nich migają przez 24/h w ciągu 7 dni w tygodniu i mnie to nie przeszkadza.adrianww pisze: jest to troche wkurzające jak całą noc mryga ta dioda.
Powtórzę to co już napisałem, boisz się że rodzice zobaczą że siedzisz do późna w nocy i korzystasz z neta.

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Diody zawsze wisza na specjalnych portach kontrolera. Mozna wylutowac.Jaco pisze:Jeśli dioda zamyka obwód do działania WIFI to nie będzie w ogóle działać
U mnie podobnie: Modem, router, bramka voip, switch, NAS.... Wszystko miga, nic nie widac - sprzet schowany pod komodaJaco pisze:Ja mam dwa routery TP-Linka i diody w nich migają przez 24/h w ciągu 7 dni w tygodniu i mnie to nie przeszkadza.

Nie pomagam na PW.
- Jaco
U mnie jeden wisi na ścianie a drugi leży na biurku. W nocy służy jako lampka nocna.key pisze: sprzet schowany pod komoda

Może tu jest inaczejkey pisze:Diody zawsze wisza na specjalnych portach kontrolera. Mozna wylutowac.