Wimax netia - Koszalin

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu WiMax z firmy Netia, T-Mobile (Era) (Polska Telefonia Cyfrowa).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Duna
Początkujący użytkownik forum

Wimax netia - Koszalin

Post autor: Duna »

Witam

Ostatnio usluga neostrada dziala u mnie bardzo zle. Duzo lostow przy polaczeniach za granice w szczycie. Jako, ze do 15 lutego mozna zrezygnowac z neo szukam jakies alternatywy. Trafilem na wimax. Zadzownilem. Jako, ze mieszkam na granicy miasta ich nadajnik jest na pewno odalony odemnie o spora odleglosc 3-4 km. Oczywiscie zapewniali mnie, ze wszystko pieknie bedzie chodzic. Ale ja mam watpliwosci bo kiedys mialem radiowke i nie wspominam tego najlepiej. Zwiazku z czym mam kilka pytan do was ?. Czy przy takiej odleglosci wimax bedzie trzymala stabline polaczenie ?. Lubie sobie pograc po pracy w world of warcraft, a jak wiadomo do grania potrzeba stbilnego lacza, ktore nie gubi pakietow. Zdaje sobie sprawe, ze radiowka bedzie miala wieksze pingi niz kabel, ale czy tylko tyle ?. Wydaje mi sie, ze nie ma sensu zostawac z neo bo od 3 miesiecy sie mecze i nie widac poprawy. Co radzicie ?. Probowac wimax ?. Dodam tylko, ze niestety nie moge skorzystac z oferty kablowki bo mieszkam w domku jednorodzinnym.

Z gory dzieki za rady
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Duna, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kszysek
Stały użytkownik forum

Re: Wimax netia - Koszalin

Post autor: kszysek »

Witam,
dla wimaxa te 3-4km to pikuś, to żadna odległość.
Łącze jest bardzo stabilne, pogoda w żaden sposób nie wpływa na jego działanie, mi przez kilka miesięcy nic nie zakłóciło pracy.

Pingi owszem są w granicach 100ms, ale ja nie gram więc mi to w żaden sposób nie przeszkadza.

i jeszcze jedno nie porównuj Wimaxa do WiFi to bo jak mercedes i maluch ;)

pozdrawiam
<| Blackberry Bold 9700 - Orange |Ipad2-3G Orange | Dell N4020 + Huawei e3131 - Orange | Hp Mini 311 | Hp t5630w Thin Client + Wimax |> To tyle :)
http://speedtest.net/result/1917097660.png
tymooteusz
Początkujący użytkownik forum

Wimax Mścice pod Koszalinem

Post autor: tymooteusz »

Mam pytanie, czy korzystasz z usługi WiMax w miejscowości Mścice, lub czy znasz kogoś kto tam mieszka i korzysta z tej usługi ?
ODPOWIEDZ