Witam ponownie , znowu problemy. Ostanio użytkownicy forum pomogli mi swoimi radami w zakupie sprzętu. kupiłem d-linka dl 624, ap-700 oraz linksysa wap 54g i nawet całośc jakoś działa) tutaj. Koledzy poradzili mi również abym w drugim domu jako wzmacniacz sygnału zainstalował ap w trybie repeater, niestety linksys 54g eu nie chce działać poprawnie to znaczy nie mam internetu ( dlinki w domu nr 1 działaja swietnie jest równiż w domu 2 zasięg z anteny panelowej wyprowadzonej z 1 domu - tylko w kilku miejscach dlatego do linksysa jest pdłaczona druga antena panelowa ).
Jak jest ustawiony linksys - Ustawiam go w tryb repeater z menu, nastepnie wpisuję ssid, oraz kodowanie wpa, oraz podaje nr mac dlinka ktory rozsiewa sygnał wifi, versja firmvare 3.05 (nowe) w linksysie. wszystkie kompy w obu domach ( na razie w domu 1) maja własne nadane przeze mnie nr ip.
co ciekawe linsys ma opcję pracy w trybie ap client- aby ja uruchomić trzeba właczyć site survey - wtedy od razu wykrywa sieć z domu 1 . czy ktoś ma jakieś pomysły???? \Jak zmusić linksysa do pracy w trybie repeater.
Mam jeszce jeden problem Linksys wap 54 g jako repeater!
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum