router asmax br704G zabezpieczenie
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
router asmax br704G zabezpieczenie
witam wszystkich, mam polaczenie wifi z laptopa do routera asmax, skonfigurowalem i jest internet tylko gdy nie mam zabezpieczenia haslem, gdy ustawie zabezpieczenie (jakiekolwiek) to przy łączeniu z siecia pisze mi ze "ustawienia dla sieci na tym komputerze nie sa zgodne z wymaganiami sieci" i z siecia nie moga sie polaczyc, internet mam z upc
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: router asmax br704G zabezpieczenie
Usuń połaczenie WiFi które było bez zabezpieczeń, wyszukaj ponownie sieć WiFi połącz się, system powinien zapytać o hasło.novnovy1 pisze: gdy ustawie zabezpieczenie (jakiekolwiek) to przy łączeniu z siecia pisze m
Nie pomagam na PW!
-
ale gdzie mam usunac to polaczenie, bo gdy ustawie haslo to automatycznie mi sie rozlacza z siecia, a gdy dam mu ponowne wyszukiwanie to pisze to co napisalem wczesniej i musze restartowac router i ustawiac od nowa bez hasla zeby byl internet, mam viste jezeli to ma znaczenie
- wojteks
- *** Administrator ***
Usuń połączenie WiFi albo zmień nazwę sieci WiFi (dodaj literkę albo coś). Oczywiście konfiguruj przez kabel. Jak już zmienisz nazwę i ustawisz hasło WPA2-PSK to wyszukaj nowa sieć WiFi i się z nią połącz. Vista musi mieć aktualne Service Packi.novnovy1 pisze: ustawiac od nowa bez hasla zeby byl internet
Nie pomagam na PW!
-
zmienilem nazwe sieci, zabezpieczenie mam do wyboru WPA2(AES) i WPA2mixed, ale za kazdym gdy sie chce znowu polaczyc to ten sam problem, moze czegos nie czaje do konca ale chyba zrobilem tak jak pisalem,
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Usuń sieci w centrum sieci i udostępniania w zakładce zarządzanie sieciami bezprzewodowymi.Skonfiguruj poprawnie router i połącz się ponownie.
-
dzieki za pomoc, nie zmienilem nazwy przy konfiguracji routera, teraz juz ok
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Dlatego pośpiech w takich przypadkach jest nie mile widziany.novnovy1 pisze:nie zmienilem nazwy przy konfiguracji routera, teraz juz ok
-
jeszcze sie pojawil problem, gdy zrestartuje kompa i lacze sie z siecia to nie ma internetu, laczy sie z siecia ale potem pisze ze jest niezidentyfikowana, nie moge tez wejsc na ustawienia routera i zabawa zaczyna sie od poczatku, tak jakby po restarcie kompa tracil te dane (chcialem sprawdzic czy nr karty sieciowej ktory wpisalem (mac) w routerze jest ok czy sie skasowal, ale nie moge wejsc w ustawienia dopoki nie zresetuje routera, wiecie jak pomoc??