Era vs Orange

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pikolo419
Specjalista bezprzewodowy-junior

Era vs Orange

Post autor: pikolo419 »

Witam mam problem w doborze sieci, internetu mobilnego będę używał dość często, chodzi o to która z tych sieci jest stabilniejsza(chodzi o wasze opinie) moja lokalizacja to mińsk mazowiecki mieszkam w centrum,i która oferta będzie lepsza, nie chce żeby mnie wpuszczono w maliny, w Erze mam telefon na karte i era jak i Orange maja podobny zasięg, czy zasięg zależy też od wysokość?
Jeżeli coś nie jasne to powiem o co chodzi.
Z Góry dzięki za odpowiedz. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Re: Era vs Orange

Post autor: Sundance_kid »

pikolo419 najlepsza odpowiedź na to pytanie to zrobienie samemu testu. Telefon z 3G, karty prepaid lub pakiety danych operatorów i do dzieła. Bo obciążenia sieci nikt Ci na odległóść nie wywróży.
Awatar użytkownika
Easy-Wifi
Stały użytkownik forum

Post autor: Easy-Wifi »

Era niestety jak dla mnie kompletnie nie istnieje. Chodzi głównie o zasięg,na który narzeka dużo osób. Moim zdaniem nie warto,popatrz na oferte Playa lub Plusa.
Awatar użytkownika
ra-v
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: ra-v »

Easy-Wifi pisze:Chodzi głównie o zasięg,na który narzeka dużo osób.
Ale to chyba dotyczy przełączania się z anten na 2G, a jeśli ktoś ma 1 nadajnik 3G i chce mieć Internet w domu to chyba nie będzei takich problemów.
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
ODPOWIEDZ