Pytania laika
Moderator: Moderatorzy
- trybun
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Pytania laika
Witam. Mam pytanie do użytkowników firmy "Xtrem", a także do forumowiczów którzy mają, lub mieli do czynienia z technologią wi-fi. Otóż w zawitał do mnie akwizytor w.w. firmy i zaproponował coś w co mi trudno uwierzyć, chodzi o prędkości łącza osiągające 8 Mb/s. Czy jest to możliwe? Z mojego dotychczasowego doświadczenia z łączami poprzez sieć WI-FI wynika to że z bardzo wielkim trudem można odtworzyć filmik na YT, czyli z prędkością około 512 Kb/s. Link do strony która rzekomo oferuje taką prędkość łącza: http://www.xterm.pl/
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Pytania laika
Link WiFi 1:1 w standardach 802.11a i g przepuści ~20Mbps w obie strony, więc 8Mbps jest teoretycznie żadnym wyczynem.
Inna sprawa to taka, że to musi być zrobione przez człowieka z pojęciem.
- trybun
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Czyli możliwości teoretyczne są.. Ale w praktyce może z tym być różnie. Całe szczęście że mam 2 lata czasu do namysłu, do zakończenia umowy z Orange. Dzięki za odpowiedź.Jo_gurt pisze:Link WiFi 1:1 w standardach 802.11a i g przepuści ~20Mbps w obie strony, więc 8Mbps jest teoretycznie żadnym wyczynem.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
To chyba nie ta firma... Powody mojego wnioskowania: w cenniku panel + 10m kabla... potem kosmiczna cena za zestaw na 5GHz... a na koniec "linki" na stronie główne szczególnie ten ostatniJo_gurt pisze:Inna sprawa to taka, że to musi być zrobione przez człowieka z pojęciem.

Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Początkujący użytkownik forum
Witam
potrzebuje informacji dotyczacych podlaczenia normalnej LAN do routera wifi i polaczeniago z kompem wifi
potrzebuje informacji dotyczacych podlaczenia normalnej LAN do routera wifi i polaczeniago z kompem wifi
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
A możesz jaśniej co dokładnie chcesz zrobić?jws pisze:potrzebuje informacji dotyczacych podlaczenia normalnej LAN do routera wifi i polaczeniago z kompem wifi
Chcesz do normalnej sieci LAN podłączyć router a potem do tego routera laptopa po WiFi?
Jeżeli tak, to przecież w

Wiecej masz w moim podpisie.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.