Aneks do umowy OFP

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
centrix23
Stały użytkownik forum

Aneks do umowy OFP

Post autor: centrix23 »

Witam,

Parę dni temu zadzwonił do mojego brata konsultant z Orange i zaproponował przedłużenie umowy OFP. Umowa kończy się dopiero 23.02.2011. Brat przystał na warunki zaproponowane przez konsultanta, tj. podwyższenie o 3G limitu + pakiety złotówek. Zgodził się też na 24 miesięczny okres umowy. Z ciekawości przejrzałem dzisiaj Wasze forum i zobaczyłem, że ludzie przedłużają umowy na OFP , ale na 12 miesięcy. Wydaje mi się, że w dzisiejszych czasach przedłużanie umowy na taki okres, tj. 2 lat jest trochę ryzykowne, dlatego, że technika idzie do przodu, pojawiają się nowe korzystniejsze oferty, operatorzy itd... Dzisiaj był kurier i brat podpisał ustalone wcześniej z konsultantem warunki. Jednakże z uwagi na długi okres (2lata) namówiłem go (po fakcie) na odstąpienie od aneksu - chciałbym aby miał umowę na 12 miesięcy. Kurier powiedział, że można odstąpić od tego aneksu w ciągu 10 dni. Jak to wygląda w praktyce? Trochę poczytałem na forach i różnie to bywa - jednym uznają innym nie. Chciałbym, żeby brat zrezygnował z tego a podpisał sobie inny z "korzystniejszym" okresem umowy. Mam formularz odstapienia od aneksu i niby jest tam napisane, że mozna z niego zrezygnować bez podawania jakiejkolwiek przyczyny...
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Brylant19
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Aneks do umowy OFP

Post autor: Brylant19 »

Dzwonisz do BOKU i mowisz ze przyszla zla umowa, powiesz ze zamawiales 12 miesiecy a przyszla na 24... Po tygodniu reklamacja zostanie rozpatrzona i warunki zmienione..

Powinni to uznac:)
Orange LTE 800 2x ATK20 (~20km)
http://www.speedtest.net/android/1925801168.png
centrix23
Stały użytkownik forum

Tylko, że umowa przyszła ok. tak jak było ustalane z konsultantem. Chciałbym tylko odstapić od tego aneksu na 24 miesiące i podpisać nowy ale 12 mc.
Awatar użytkownika
Brylant19
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: Brylant19 »

Wiec skoro umowa przyszla ok, taka jak zamawiales to nie masz prawa jej zmienic, ale mozesz od niej odstapic skladajac pisemna lub telefoniczna rezygnacje...

Powinienes zrobic tak jak ja Ci mowie i po sprawie:)
Orange LTE 800 2x ATK20 (~20km)
http://www.speedtest.net/android/1925801168.png
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: key »

Tylko, że umowa przyszła ok. tak jak było ustalane z konsultantem. Chciałbym tylko odstapić od tego aneksu na 24 miesiące i podpisać nowy ale 12 mc.
Nie masz mozliwosci rezygnowania z czesci umowy, ale przysluguje Ci prawo rezygnacji w ciagu 10 dni od otrzymania potwierdzenia umowy zawartej przez telefon. Wypowiedz ta umowe, wypowiedz aktualna i czekaj az akwizytor zadzwoni jeszcze raz.
Nie pomagam na PW.
centrix23
Stały użytkownik forum

Czyli rozumiem, że można wypowiedzieć bez żadnych konsekwencji w ciągu 10 dni podpisany aneks a Orange zgłosi sie ponownie (lub ja ewentualnie pofatyguję sie do ich salonu) w celu podpisania nowego aneksu?
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: key »

Tak
Ogolnie proponuja Ci przedluzenie zanim wpadniesz na pomysl sie ich pozbyc.
Nie pomagam na PW.
ODPOWIEDZ