E1820 gwarancja

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
mayer1990
Początkujący użytkownik forum

E1820 gwarancja

Post autor: mayer1990 »

Witam wszystkich
Jestem niestety posiadaczem modemu e1820 w plusie łapę zasięg EDGE na strychu jest UMTS aby poprawić zasięg dokupiłem antenkę potem druga bo pierwsza nie działała druga także nie, nawet podłączyłem przez konektor tubę dipola jak się domyślacie nic to nie dało wiec zacząłem sie zagłębiać w temat i przeczytałem na tym forum o niedziałającym złączu antenowym, wiec oddałem modem na gwarancje. I TU pojawia się problem modem wrócił z serwisu z uwaga ze nie wykryto żadnej usterki oddałem znowu i nadal to samo wiem ze mogę sobie kupić nowy ale nie po to wziąłem z plusa e1820 ze złączem zęby teraz kupować jestem w kropce nie wiem co zrobić przecież mogę oddawać go do serwisu bez końca dodam jeszcze ze podłączałem go jeszcze do 2 komputerów i w żadnym nie było poprawy. :( :(
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: E1820 gwarancja

Post autor: wojteks »

mayer1990 pisze:jestem w kropce nie wiem co zrobić
Kupić inny modem z działającym gniazdem antenowym.
mayer1990 pisze: posiadaczem modemu e1820
Juz wielokrotnie na forum o tym było, ten modem ma gniazdo anteny diversity a nie anteny głównej więc podłączenie anteny zewnętrznej nic nie daje.
Nie pomagam na PW!
mayer1990

czytałem

pisałem ze nie chce kupić i wiem o złączu chodzi mi o to ze plus oferuje modem ze złączem które nie działa serwis mówi ze działa i tu jest lipa
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

mayer1990 pisze:chodzi mi o to ze plus oferuje modem ze złączem które nie działa serwis mówi ze działa
To złącze działa a producent przeznaczył go do anteny diversity. Z punktu widzenia serwisu wszystko jest OK.
Nie pomagam na PW!
mayer1990

Dziękuje teraz to dla mnie jasne. Tylko szkoda ze plus tak nabija ludzi w butelkę (chamy i prostaki) bo chyba nie mogę się domagać wymiany na towar podobny parametrami z działającym złączem bo to niby działa. Jeszcze raz dziękuje i mam jeszcze jedno pytanie jak zrobić żeby było dobrze bo 100metrow od domku na górce (dach domku jest wyżej od wzniesienia ) łapie mi czasem cos takiego {double HSUPA} w grę wchodzi sprzedaż tego e1820, myslałem tez o czyms takim
http://allegro.pl/router-3g-tp-link-tl- ... 71947.html

Ale chętnie wezmę tez pod uwagę inne propozycje i rozwiązania mogę przeznaczyć na ten cel 300 zł

[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2010-12-02, 21:35 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Ostatnio zmieniony 2010-12-02, 21:34 przez mayer1990, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ