PROBLEM Axess-tel MV410R POMOCY

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
maxan
Początkujący użytkownik forum

PROBLEM Axess-tel MV410R POMOCY

Post autor: maxan »

Po aktualizacji oprogramowania-wszedłem w przeglądarkę wpisałem 192.168.0.1 (web menager) system settings/upgrade software -czy jakoś tak/ wybrałem plik z aktualizacja i UPGRADE... po tej czynności modem/router przestał odpowiadać i straciłem połączenie z internetem próbowałem odinstalowywać axcess menagera/ włączałem wyłączałem modem/ wyjmowałem karte z modemu/ ... i nic dalej nie odpowiada... jakby było mało modemu/routera nie da sie zresetowac- wciskam na modemie przycisk reset i przytrzymuje kilkanascie sekund a modem nic - nie resetuje się xD Po wpisaniu ponownie w przegladarce 192.168.0.1 modem nie odpowiada to samo po wlaczeniu axcess menagera- urządzenie niedostępne. Co zrobić żeby komputer zaczął wyjkrywac ponownie modem ? :cry:
xbl GT: maxankazuya
Awatar użytkownika
witoj
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: PROBLEM Axess-tel MV410R POMOCY

Post autor: witoj »

Zanieść do salonu, mówiąc wieczorem działał rano już nie i nic więcej.Grzecznie czekać aż dostaniesz inny lub naprawiony w co wątpię.
Pisze z doświadczenia.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

maxan pisze:Co zrobić żeby komputer zaczął wyjkrywac ponownie modem ?
Przywrócić ustawienia fabryczne (wg opisu w instrukcji) a jeżeli nie pomoże to oddać na gwarancję.
Nie pomagam na PW!
maxan

Post autor: maxan »

witoj pisze:(...)
OK dzięki; tak zrobię bo routera/modemu raczej nie uda mi się reaktywować ... (coś musiało pójść nie tak przy aktualizacji softu ... :/ )

Edit:
wojteks pisze: Przywrócić ustawienia fabryczne (wg opisu w instrukcji) a jeżeli nie pomoże to oddać na gwarancję.
heeh zobacze co sie da zrobić ... jak nie to jutro/pojutrze pójdzie na gwarancje - thx.

[ Dodano: 2010-12-05, 20:58 ]
O co chodzi podłączyłem modem/router kablem pseudo usb z kompem i internet działa / a na RJ-45 nie chce ....xD kurde o co chodzi ?
Edit:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1338332-30.html
ok wszystko jasne, temat powyżej wyjaśnia o co chodzi- router padł po gównianym firmware (usb działa/LAN nie - sprawdzałem) nie ma możliwości wgrania innego softu poprzez usb wiec modem musi iść na wymiane. Wszystkim dzięki za pomoc!
temat do zamknięcia
xbl GT: maxankazuya
anja3131

Post autor: anja3131 »

witam, jestem nowa na forum.mam problem z routerem mv 410 R,od jakiegoś czasu podczas połączenia z internetem nagle wyskakuje okienko z napisem nieprawidłowa karta RUIM.dzieje sie to także przy połączeniu wi-fi z laptopem(w tym samym czasie).Czy router może być źle zainstalowany?nie mogę też wyłączyc żądania kodu pin. Z góry dziękuję za odpowiedź
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

Wyłączyć router, odłączyć zasilanie, wyjąć baterię, wyjąć kartę u-rim delikatnie przetrzeć suchą, ewentualnie zwilżoną alkoholem szmatką (poczekać aż wyschnie). Złożyć w odwrotnej kolejności (karta, bateria, zasilanie, włączyć). Jeśli błąd dalej występuje udać się do salonu orange razem ze zepsutym sprzętem.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
anja3131

Post autor: anja3131 »

dzięki za odpowiedź ale to chyba nie to. Teraz śmiga aż miło na laptopie też ,ale w końcu nadejdzie chwila kiedy wystąpi błąd z kartą RUIM,wtedy restartuję komputer i rutera i jest w porządku pin też sie zgadza.
Może napiszę od początku; przyjechał pan z orange intalować rutera , okazało się ,że komputer mi siadł, więc zainstalował na laptopie przez kabel usb bo p[rzez eternet nie dało rady nie wiadomo dlaczego) i tym sposobem chodził mi przez usb.Kiedy odebrałam komputer stcjonarny z naprawy zainstalowałam rutera ,przez eternet i wszystko było ok,nagle po kilku dniach zaczęły dziać się te cuda.A może muszę odinstalować z laptopa i zaintalować bez płyty instalacyjnej przez wi-fi, moze teraz się jakoś komputery ze sobą kłucą.Dodam że stacjonarny mam xp ,a laptop windows7.Aha jeszcze jedno zazwyczaj jak właczam router to na obu kompach muszę wejść w miejsca sieciowe i połączyć a czasem nie...
ODPOWIEDZ