Witam.
W związku z tym że jestem tu po raz pierwszy chciałbym się z wszystkimi przywitać.
Od trzech tygodni łączę się z internetem przez Blueconnect starter - na kartę, w tej chwili era oferuje bonusy za doładowanie odpowiednia kwotą np: za 25zł 500Mb gratis, jak sprawdzam konto kodem *101# przekładając kartę do telefonu to mam informację tylko o tym ile pieniędzy zostało na koncie a nie mam ile jeszcze bonusowych Mb zostało do wykorzystania.
Chciałem zalogować się na www.iblueconnect.pl podając nr tel i cztery ostatnie cyfry puku ale po tej czynności nie otrzymuję sms na aplikację iblueconnect w komputerze z kodem jak tylko przełożę kartę do telefonu to sms z kodem dochodzi.
Używam modemu Huawei e169 i aplikacji Blueconnect jak na zdjęciu
W iPlus Menadżerze miałem podobnie, ale działo się to raczej rzadko, aby SMS docierał z opóźnieniem. U mnie pomagało SPAMowanie sieci, czyli wysłanei prośby o 2 kody jeden po drugim, wtedy jakk by się coś odblokowało.
Poza tym jest BOK i dział obsługi technicznej, który zapewne zainteresuje się problemem.
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
Testowalem powyzsza usluge w ostatnich dniach i wystepowaly problemy z kodami na sms.
Na ta chwile problem powinien byc rozwiazany, kody przychodza po kilku sekundach.
Dalej nie mogę się zalogować, napisałem w tej sprawie do ery. Jak w inny sposób sprawdzić stan bonusowych Mb w Blueconnect starter-na kartę w obecnej promocji? Wkładając kartę sim do tel i kod *101# otrzymuje informację o stanie konta ale tylko stanie pozostałej gotówki.
Wlasnie zalogowalem sie na konto online blueconnect starter.
Logowanie przebieglo poprawnie, najwyrazniej nie wszedzie problem zostal usuniety.
Odnosnie sprawdzenia stanu bonusa przyznanego za doladowanie,
niestety jedyna opcja jest konto online.
Podczas dwoch wizyt w salonie oraz rozmowa z konsultantem *9602
nie otrzymalem zadnej informacji na temat alternatywnej metody
(kod, sms) sprawdenia stanu MB z bonusa.
Dodam iz wystepuja problemy z bonusami o czym era informuje odpowiednimi
smsami, sam mialem ta nieprzyjemnosc. Problem w moim przypadku polegal
na braku bonusowego pakietu po doladowaniu pomimo otrzymania smsa
iz takowy otrzymalem.