Witam
Mam problem z routerem Linksys WRT54GL v1.1. Zaczynając od początku. Brat mojej dziewczyny zamontował jej w domu router wifi linksysa podłączony do modemu Scientific Atlanta EPC2203 od firmy Aster. Zostałem zmuszony do przeinstalowania na jej laptopie systemu (z Visty na Win7) przez co straciłem możliwość połączenia się z wifi (zabezpieczenia WPA-PSK). I tu pojawił się problem. Otóż brat mojej dziewczyny nie pamięta ani hasła do wifi, ani loginu i hasła do dostępu do routera. I tu pojawia się moje pytanie czy da się jakoś dostać do ustawień routera bez resetowania go i przywracania z powrotem ustawień. A jeżeli byłbym zmuszony do restartu routera to jak mniej więcej wygląda przywrócenie takich ustawień. Byłbym wdzięczny za pomoc i objaśnienie całej procedury ustawiania routera.
Linksys WRT54GL v1.1
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Linksys WRT54GL v1.1
Nie.I.G.I pisze:tu pojawia się moje pytanie czy da się jakoś dostać do ustawień routera bez resetowania go
Być może w routerze jest zmieniony mac na porcie wan, wtedy najlepiej było by zarejestrować fabryczny adres mac routera w asterze. Ewentualnie powiem, że jest możliwość odczytania aktualnego adresu mac na porcie wan.I.G.I pisze:jak mniej więcej wygląda przywrócenie takich ustawień
Reszta konfiguracji to już banał, zostaje tylko wybranie porządnego zabezpieczenia WPA2 bądź WPA i wpisanie nowego hasła, ewentualnie zmiana ssid.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Linksys WRT54GL v1.1
Nie ma z tym najmniejszego problemu, wystarczy się zalogować na Wilgę. Całość zajmuje ok 20s.krystianb pisze:wtedy najlepiej było by zarejestrować fabryczny adres mac routera w asterze