problem z apn: vpn w orange
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
problem z apn: vpn w orange
Witam wszystkich.Jak wiadomo w momencie kiedy apn jest w orange skonfigurowany na "internet" występuje kompresja grafiki na stronach lub nie wyświetlanie niektórych grafik przez co np miniatury na gronie nie nadaja sie do oglądania oraz wystepują inne problemy z niewyswietlającą sie grafiką na stronach.By ominąć kompresję konfiguruje się punkt dostępu jako vpn- wtedy grafika wraca do normy i tu jest ALE......... Ostatnio moj internet zaczął podejżanie wolno chodzić , wystąpiły prolemy przy ściaganiu plików - przez kilka minut ściąga sie prawidłowo po tym nastepuje calkowite zatrzymanie i zerowy transfer, w dodatku zauważyłem że nie da sie grać w niektóre gry przez neta np snooker na gamedesire.Po wielogodzinnym bólu głowy przy próbach rozwiazania problemu postanowiłem APN zmienić na "internet".Problem znikł.Dla upewnienia sie czy to jest powodem problemu ze ściaganiem kilka razy ponownie probowałem ściagaś ten sam plik przez "vpn" i "internet" by wyeliminować zbieg okoliczności.Podejżenia potwierdziły się.Oczywiście kiedy APN ustawiony jest na "internet" wraca problem z grafiką.Pytanie więc takie-Czy jest jakiś sposób by ten szajs działał jak należy?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: problem z apn: vpn w orange
Zadzwoń pod *800 i zapytaj się czy z VPN-em u Ciebie wszystko jest dobrze.Stayer pisze:Pytanie więc takie-Czy jest jakiś sposób by ten szajs działał jak należy?
Dla indywidualnych VPN jest chyba za darmo, a dla biznesowych się płaci 5 zł miesięcznie.