Huawei E1550 + mobile partner + win7 + play = problem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Huawei E1550 + mobile partner + win7 + play = problem
Witam !
Mam mega problem i nie mogę sobie z nim poradzić. Kupiłem na allegro modem Huawei E1550 ze ściągniętym simlockiem jest na na nim ukraiński napis "knibctap". Po zainstalowaniu mobile partner i włożeniu karty playa nie mogę uzyskać połączenia, widoczny jest zasięg 4 kreski, wykryty operator play natomiast po naciścnięciu "połącz" wyskakuje komunikat "połączenie zostało zakończone" i tak za każdym razem. Denerwuje mnie jeszcze to że po każdym wyciągnięciu modemu system instaluje stery za każdym razem, co robić ? Proszę o pomoc
Mam mega problem i nie mogę sobie z nim poradzić. Kupiłem na allegro modem Huawei E1550 ze ściągniętym simlockiem jest na na nim ukraiński napis "knibctap". Po zainstalowaniu mobile partner i włożeniu karty playa nie mogę uzyskać połączenia, widoczny jest zasięg 4 kreski, wykryty operator play natomiast po naciścnięciu "połącz" wyskakuje komunikat "połączenie zostało zakończone" i tak za każdym razem. Denerwuje mnie jeszcze to że po każdym wyciągnięciu modemu system instaluje stery za każdym razem, co robić ? Proszę o pomoc
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Huawei E1550 + mobile partner + win7 + play = problem
Skonfigurowałeś APN??skybartek pisze:Po zainstalowaniu mobile partner i włożeniu karty playa nie mogę uzyskać połączenia, widoczny jest zasięg 4 kreski, wykryty operator play natomiast po naciścnięciu "połącz" wyskakuje komunikat "połączenie zostało zakończone
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Początkujący użytkownik forum
Apn skonfigurowany, net hula tylko co zrobic z tym ze po kazdym wypieciu trzeba modem instalowac na nowo ?
Ostatnio zmieniony 2010-12-10, 11:53 przez skybartek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
skybartek trzeba instalować czy tylko włącza się okienko z wyborem?
- valdens
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Wyłącz wirtualny CD-ROM w menedżerze urządzeń albo wyłącz go w modemie, jakąś tam komendą AT (np. w programie top net info)
Ale tego, jaką komendą już Ci nie powiem, bo tylko zgrywam mądrego po naczytaniu się podobnych postów.
Ale tego, jaką komendą już Ci nie powiem, bo tylko zgrywam mądrego po naczytaniu się podobnych postów.

- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
To jeszcze daj do kompletu link do naszego <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=38343#38343" target="_blank">»FAQ«</a>, bo tam można znaleźć te komendyvaldens pisze:Ale tego, jaką komendą już Ci nie powiem, bo tylko zgrywam mądrego po naczytaniu się podobnych postów.
![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
- Mistrz bezprzewodowy
A najprostszym rozwiązaniem jest wyłączenie tego wirtualnego CD-ROM-u w menadżerze urządzeń - żadnych komend AT nie potrzeba 

Krzysztof