Internet z telefonu który korzysta z WiFI

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
jarugsand
Początkujący użytkownik forum

Internet z telefonu który korzysta z WiFI

Post autor: jarugsand »

Mam telefon Nokla N97. Jest to bardzo dobra podróbka oryginalnej nokii n97. I teraz mam pytanie co muszę zrobić żeby telefon który że się tak wyrażę, korzysta z WiFi, był modemem dla komputera stacjonarnego ?
Jestembardzo otwarty na pytania żeby było szybciej. A i tak jak podłączam telefon przez USB mam opcje "Port COM"
O dziwo mam w telefonie tak jak by zastąpienie sieci zwykłej siecią Wlan. Zamiast GSM wchodzi Wlan, tylko nie wiem czy to coś daje.
atento
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Internet z telefonu który korzysta z WiFI

Post autor: atento »

Bez obrazy, to coś przypominające telefon jeśli nawet uda się użyć jako modem (i to poprzez kabel i GPRS bo poprzez wi-fi nie ma mowy z udostępnianiem połączenia internetowego a tym bardziej czerpać internet z punktu A i przesyłać do punktu B )będzie miało zawrotna prędkość GPRS a w najlepszym wypadku niskiej klasy edge o ile w ogóle coś takiego posiada :d
Specyfikacji "tych" cudów techniki trudno się doszukać a jak są to widzę, ze nawet pełnego gprs-u nie maja

Bez nerwicy i stresów z użytkowaniem/instalacja najlepiej zaopatrzyć się nawet w stary używany modem/telefon za pare groszy który będzie śmigał jak przecinak, przy tym chińskim przycisku do papieru

Do tego celu jaki chcesz osiagnac(jesli dobrze zrozumialem )używa sie routera/ów, zależnie od sytuacji np: z wisp/repeater

Dodam jeszcze, że wątpię by ktokolwiek próbował takiego podłączenia, nawet markowym telefonem z prawdziwym systemem nie jest raczej wykonalne, czerpanie internetu poprzez wi-fi i przeslanie go do komputera kablem/wi-fi
leszekw
Stały użytkownik forum

Post autor: leszekw »

Witam
W markowych telefonach na S60 jest to możliwe za pomocą programu (niestety teraz nie pamiętam nazwy)
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

JokuSpot zapewne.
leszekw
Stały użytkownik forum

Post autor: leszekw »

Chyba tak :)
jarugsand
Początkujący użytkownik forum

Post autor: jarugsand »

Dobra dzięki. Proszę cię nie krytykuj tak tego telefonu, spisuje się lepiej niż wszystkie orginalne które do tej pory miałem.
atento
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: atento »

Sugerując się tematem "¤ Internet z telefonu który korzysta z WiFI
Komputer ma korzystać internetu telefonu który korzysta z internetu WiFI" i jego wypowiedzią,

kolega chce używać internetu czerpanego z wi-fi od jakiegoś dostawcy ;) czyli przekazac od dostawcy poprzez telefon do komputera co poprzez joikuspot nie jest możliwe.

joikuspot używa pakietowej transmisji telefonu z symbianem i przesyła przez wi-fi :hyhy:

[ Dodano: 2010-12-07, 16:23 ]
jarugsand pisze:Dobra dzięki. Proszę cię nie krytykuj tak tego telefonu, spisuje się lepiej niż wszystkie orginalne które do tej pory miałem.
Nie chciałem Cie urazić, lecz jeśli jednak to Przepraszam. Dla mnie taki telefon jest dla wyglądu i dzwonienia, funkcjonalność bardzo ograniczona
EmTeeDee

Post autor: EmTeeDee »

Samsung Wave ma wbudowany ruter może udostępniać max.3 połączenia przez wi-fi ale działa to z karty sim a nie jak podłączymy się do cudzej sieci.Obecnie mam wyjętą kartę wi-fi z PC więc nie mogę sprawdzić czy dało by radę zrobić tak jak myśli jarugsand
ODPOWIEDZ