Internet z telefonu który korzysta z WiFI
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Internet z telefonu który korzysta z WiFI
Mam telefon Nokla N97. Jest to bardzo dobra podróbka oryginalnej nokii n97. I teraz mam pytanie co muszę zrobić żeby telefon który że się tak wyrażę, korzysta z WiFi, był modemem dla komputera stacjonarnego ?
Jestembardzo otwarty na pytania żeby było szybciej. A i tak jak podłączam telefon przez USB mam opcje "Port COM"
O dziwo mam w telefonie tak jak by zastąpienie sieci zwykłej siecią Wlan. Zamiast GSM wchodzi Wlan, tylko nie wiem czy to coś daje.
Jestembardzo otwarty na pytania żeby było szybciej. A i tak jak podłączam telefon przez USB mam opcje "Port COM"
O dziwo mam w telefonie tak jak by zastąpienie sieci zwykłej siecią Wlan. Zamiast GSM wchodzi Wlan, tylko nie wiem czy to coś daje.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Internet z telefonu który korzysta z WiFI
Bez obrazy, to coś przypominające telefon jeśli nawet uda się użyć jako modem (i to poprzez kabel i GPRS bo poprzez wi-fi nie ma mowy z udostępnianiem połączenia internetowego a tym bardziej czerpać internet z punktu A i przesyłać do punktu B )będzie miało zawrotna prędkość GPRS a w najlepszym wypadku niskiej klasy edge o ile w ogóle coś takiego posiada :d
Specyfikacji "tych" cudów techniki trudno się doszukać a jak są to widzę, ze nawet pełnego gprs-u nie maja
Bez nerwicy i stresów z użytkowaniem/instalacja najlepiej zaopatrzyć się nawet w stary używany modem/telefon za pare groszy który będzie śmigał jak przecinak, przy tym chińskim przycisku do papieru
Do tego celu jaki chcesz osiagnac(jesli dobrze zrozumialem )używa sie routera/ów, zależnie od sytuacji np: z wisp/repeater
Dodam jeszcze, że wątpię by ktokolwiek próbował takiego podłączenia, nawet markowym telefonem z prawdziwym systemem nie jest raczej wykonalne, czerpanie internetu poprzez wi-fi i przeslanie go do komputera kablem/wi-fi
Specyfikacji "tych" cudów techniki trudno się doszukać a jak są to widzę, ze nawet pełnego gprs-u nie maja
Bez nerwicy i stresów z użytkowaniem/instalacja najlepiej zaopatrzyć się nawet w stary używany modem/telefon za pare groszy który będzie śmigał jak przecinak, przy tym chińskim przycisku do papieru
Do tego celu jaki chcesz osiagnac(jesli dobrze zrozumialem )używa sie routera/ów, zależnie od sytuacji np: z wisp/repeater
Dodam jeszcze, że wątpię by ktokolwiek próbował takiego podłączenia, nawet markowym telefonem z prawdziwym systemem nie jest raczej wykonalne, czerpanie internetu poprzez wi-fi i przeslanie go do komputera kablem/wi-fi
-
- Stały użytkownik forum
Witam
W markowych telefonach na S60 jest to możliwe za pomocą programu (niestety teraz nie pamiętam nazwy)
W markowych telefonach na S60 jest to możliwe za pomocą programu (niestety teraz nie pamiętam nazwy)
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
-
- Stały użytkownik forum
-
- Początkujący użytkownik forum
Dobra dzięki. Proszę cię nie krytykuj tak tego telefonu, spisuje się lepiej niż wszystkie orginalne które do tej pory miałem.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Sugerując się tematem "¤ Internet z telefonu który korzysta z WiFI
Komputer ma korzystać internetu telefonu który korzysta z internetu WiFI" i jego wypowiedzią,
kolega chce używać internetu czerpanego z wi-fi od jakiegoś dostawcy
czyli przekazac od dostawcy poprzez telefon do komputera co poprzez joikuspot nie jest możliwe.
joikuspot używa pakietowej transmisji telefonu z symbianem i przesyła przez wi-fi
[ Dodano: 2010-12-07, 16:23 ]
Komputer ma korzystać internetu telefonu który korzysta z internetu WiFI" i jego wypowiedzią,
kolega chce używać internetu czerpanego z wi-fi od jakiegoś dostawcy

joikuspot używa pakietowej transmisji telefonu z symbianem i przesyła przez wi-fi

[ Dodano: 2010-12-07, 16:23 ]
Nie chciałem Cie urazić, lecz jeśli jednak to Przepraszam. Dla mnie taki telefon jest dla wyglądu i dzwonienia, funkcjonalność bardzo ograniczonajarugsand pisze:Dobra dzięki. Proszę cię nie krytykuj tak tego telefonu, spisuje się lepiej niż wszystkie orginalne które do tej pory miałem.
Samsung Wave ma wbudowany ruter może udostępniać max.3 połączenia przez wi-fi ale działa to z karty sim a nie jak podłączymy się do cudzej sieci.Obecnie mam wyjętą kartę wi-fi z PC więc nie mogę sprawdzić czy dało by radę zrobić tak jak myśli jarugsand