Wyłączanie AduData 635WA
Moderator: Moderatorzy
- trybun
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Wyłączanie AduData 635WA
Witam Mam pytanie do użytkowników i innych znających temat, o sposób postępowania z ww modemem. W instrukcji obsługi nic na ten temat nie pisze, a ja mam wątpliwości co należy robić po zakończeniu użytkowania - wyłączać sam modem przyciskiem i ew. rozłączać z baterią, czy nie należy nic robić?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Wyłączanie AduData 635WA
trybun, ADU 635WA wyłącza się poprzez przytrzymanie 2 sekund przycisku włączania/wyłączania. Nie trzymaj wciśniętego przycisku, aż się wyłączą wszystkie lampki. 2-3 sekundy i modem się zacznie wyłączać.
Odkryłem to jakieś 1,5 miesiąca temu, mimo iż modem mam od stycznia tego roku.

- trybun
Dzięki za info. A powiedz mi jeszcze czy wyłączasz modem przed zamknięciem Windows, czy po?ryba825 pisze:trybun, ADU 635WA wyłącza się poprzez przytrzymanie 2 sekund przycisku włączania/wyłączania. Nie trzymaj wciśniętego przycisku, aż się wyłączą wszystkie lampki. 2-3 sekundy i modem się zacznie wyłączać.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Po zakończeniu połączenia odłączam modem od laptopa, więc wyłączam go niezależnie od Windowsa.trybun pisze:Dzięki za info. A powiedz mi jeszcze czy wyłączasz modem przed zamknięciem Windows, czy po?
- trybun
Skoro Ty stosujesz taką metodę i jesteś użytkownikiem tego modemu już prawie rok, nie mając większych problemów z modemem i aplikacją do niego, to i ja będę robił podobnie. Te niewyjaśnione problemy innych użytkowników tego modemu nakazują ostrożność w postępowaniu z tym sprzętem. Dzięki za zainteresowanie i informacje.ryba825 pisze:Po zakończeniu połączenia odłączam modem od laptopa, więc wyłączam go niezależnie od Windowsa.