Internet w Niemczech
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Internet w Niemczech
nom mi równiez przyszla taka odpowiedz a co dalej
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
-
a czy apn powinien byc jakos skonfigurowany?? inaczej??
u mnie jest taki pinternet.interkom.de
[ Dodano: 2010-12-02, 20:31 ]
wyslalem i nadal jest ta sama wiadomosc co wczesniej...
u mnie jest taki pinternet.interkom.de
[ Dodano: 2010-12-02, 20:31 ]
wyslalem i nadal jest ta sama wiadomosc co wczesniej...
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Masz GG? Zrobie Ci bezposrednio przez stronke O2
Zamawianie nie ma nic wspolnego z APN.
Zamawianie nie ma nic wspolnego z APN.
Nie pomagam na PW.
-
31314590 tak mam to moje gg
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Witam
Panowie znalazłem na allegro oferte internet w niemczech za 1 euro/24 godziny Vodafone. Wchodziłem na strone tego operatora i nic nie znalazłem takiego -tylko 1 dzień za 3,95 euro. Podaje linka do aukcji http://allegro.pl/internet-niemcy-1-eur ... 19341.html
Panowie znalazłem na allegro oferte internet w niemczech za 1 euro/24 godziny Vodafone. Wchodziłem na strone tego operatora i nic nie znalazłem takiego -tylko 1 dzień za 3,95 euro. Podaje linka do aukcji http://allegro.pl/internet-niemcy-1-eur ... 19341.html
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
-
To ciekawe w takim razie co sprzedaje ten magik 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nie pomagam na PW.
-
Witam,
pewnie to o co zapytam to kolejna powtórka, ale proszę o pomoc.
Chodzi o informację w "3-ch żołnierskich słowach":
-Czy można jadąc do Niemiec kupic starter prepaid do netu np. na stacjach benzynowych?
-Czy musze go jakoś specjalnie aktywować? (sms, telefon)
- Czy kupując starter np za 10 Euro mam już pewną ilość transmisji tak jak u nas?
- Która oferta dostępna na stacjach czy MediaMarkt jest najtańsza?
- Czy muszę okazać jakiś dowód tożsamości przy zakupie?
Jadę na 7 dni
Dziękuję za pomoc i powtórkę pytań z poprzednich postów
pozdrawiam
Darek
pewnie to o co zapytam to kolejna powtórka, ale proszę o pomoc.
Chodzi o informację w "3-ch żołnierskich słowach":
-Czy można jadąc do Niemiec kupic starter prepaid do netu np. na stacjach benzynowych?
-Czy musze go jakoś specjalnie aktywować? (sms, telefon)
- Czy kupując starter np za 10 Euro mam już pewną ilość transmisji tak jak u nas?
- Która oferta dostępna na stacjach czy MediaMarkt jest najtańsza?
- Czy muszę okazać jakiś dowód tożsamości przy zakupie?
Jadę na 7 dni
Dziękuję za pomoc i powtórkę pytań z poprzednich postów
pozdrawiam
Darek
Ostatnio zmieniony 2010-12-12, 15:40 przez keradz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Stacje benzynowe, disconty, drogerie, supermarkety, BOK.... Wybor masz duzy, musisz tylko wiedziec co chcesz. Nie wszystkie simy sa wszedzie dostepne.-Czy można jadąc do Niemiec kupic starter prepaid do netu np. na stacjach bęzynowych?
W zasadzie sa dwie mozliwosci - kupujesz z okazaniem dowodu i aktywacja (n.p. w MM, BOK'u) lub kupujesz starter i aktywacji musisz dokonac sam (list lub internet).-Czy musze go jakoś specjalnie aktywować? (sms, telefon)
- Czy muszę okazać jakiś dowód toższamości przy zakupie?
W zaleznosci od providera calosc lub czesc kasy za zakup startera jest do wytelefonowania lub wykorzystania na internet.keradz pisze:- Czy kupując starter np za 10 Euro mam już pewną ilość transmisji tak jak u nas?
Interesujace sa ofertykeradz pisze:- Która oferta dostępna na stacjach czy MediaMarkt jest najtańsza?
Aldi (12,99 € starter, 10€ do odzysku, dzien 2€ miesiac 15€) siec Eplus, stosunkowo kiepskie pokrycie, http://www.alditalk.de
Lidl (9,99€ starter, 75 minut rozmowy na karcie - takze PL!, dzien 2€, miesiac 15€) siec O2, lepsze pokrycie niz Eplus.
Pozatym masa reselerow - kondycje znajdziesz na starterach. Wykaz tu http://www.prepaid-wiki.de/index.php5?title=Hauptseite
IMHO dla ciebie idealny jest prepaid O2, kupiony w BOK. SMSem mozesz aktywowac gratisowy miesiac Internetu, pieniadze wydzwonic.
Nie pomagam na PW.
-
Witam. Mam takie pytanko. Zakupiłem starter z Aldiego, doładowałem go za 15E, na koncie posiadam 25E. Do łączenia z internetem używam modemu XS Stick W14. Po zainstalowaniu oprogramowania dodanego do modemu wyświetla mi że wszystko jest ok i że ma połączenie. Ale w tym oprogramowaniu nie mogę uaktywnić internetu na 30 dni za 15E. Wkładając kartę do telefonu i wbijając kod *121*004# dostaję komunikat o błędzie. Podejrzewam że jedyne rozwiązanie to zadzwonić na 1155 i tam aktywować, ale jest jeden mały problem. Nie rozumiem co tam do mnie mówią. Mógłby ktoś pomóc?? I drugie pytanie. Jak jest rozliczany ten internet na 30 dni. Tzn jeśli np aktywuję go dziś, to od dziś mam 30 dni i 5GB do wykorzystania. Czy może to jest rozliczane miesięcznie, w sensie od 1 danego miesiąca??
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Ten kod niestety juz nie dziala.bud3k pisze:Wkładając kartę do telefonu i wbijając kod *121*004# dostaję komunikat o błędzie.
Mozesz jeszcze sprobowac Aldikowego Dashboarda. Jak ruszy z twoim modemem, to uruchomisz internet klikajac w guziczek.bud3k pisze:Podejrzewam że jedyne rozwiązanie to zadzwonić na 1155
Masz na mysli internetowy kurs "niemiecki w dwa dni"?bud3k pisze:Mógłby ktoś pomóc?

Jesli nie zmienili struktury menu, to magiczny kod brzmi: 1155 -> 8 -> 1
Opcja wazna jest 30 dni kalendarzowych.bud3k pisze:Tzn jeśli np aktywuję go dziś, to od dziś mam 30 dni i 5GB do wykorzystania.
Nie pomagam na PW.
-
Aldikowego Dashboarda czyli oprogramownia do modemu ściągnietego ze strony AldiTalk, tak?? Niestety nie działa z moim modemem. W ogóle go nie wykrywa, dlatego też nie mogę wybrać opcji taryfy.
Dzięki za kod. Później go sprawdzę i dam znać czy zadziałało
Właśnie o to mi chodziło 
Zadzwoniłem. A więc tak, jakby ktoś jeszcze potrzebował: 1155 -> 8 ->1 -> 4 -> 1
Przyszedł sms potwierdzający aktywację usługi, wraz z datą o kiedy jest ważna.
Przepraszam że tak ględzę, ale wolę się upewnić. 30 dni kalendarzowych, czyli od dziś 30 dni będę miał internet
(na razie korzystam z WiFi w hotelu, ale często są z nim problemy).
Dzięki za kod. Później go sprawdzę i dam znać czy zadziałało

Zadzwoniłem. A więc tak, jakby ktoś jeszcze potrzebował: 1155 -> 8 ->1 -> 4 -> 1
Przyszedł sms potwierdzający aktywację usługi, wraz z datą o kiedy jest ważna.
Przepraszam że tak ględzę, ale wolę się upewnić. 30 dni kalendarzowych, czyli od dziś 30 dni będę miał internet

-
Witam. Za około 2 tygodnie wyjeżdżam do Niemiec do pracy. Chciałbym korzystać z jakiegoś internetu na kartę ale ze swojego telefonu bo nie posiadam laptopa. Głównie internet potrzebny by był mi do korzystania ze skype, gg, no i strony www też ponieważ chciałbym mieć kontakt ze swoją rodziną i dziewczyną którzy zostają w Polsce. No a dzwonienie z telefonu pewnie dużo drożej by mnie kosztowało.
Proszę o jakieś doradzenie co muszę kupić, gdzie za ile, jak się to wszystko aktywuje, ile to wszystko kosztuje itp. Jest to dla mnie bardzo ważne i bardzo proszę o pomoc. Będę niezmiernie za to wdzięczny.
Proszę o jakieś doradzenie co muszę kupić, gdzie za ile, jak się to wszystko aktywuje, ile to wszystko kosztuje itp. Jest to dla mnie bardzo ważne i bardzo proszę o pomoc. Będę niezmiernie za to wdzięczny.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Aldi - sim 12,99 euro z czego 10€ do wydzwonienia lub internetu, internet 500 MB/30 dni za 7.99 lub 5 GB/30 dni za 14.99, minuta do PL 0,12 euro, siec Eplus
Lidl - sim 9,95 euro, 75 minut do wydzwonienia (w tym PL), internet 5 GB/30 dni za 14.99 Euro (limit dzienny 500 MB), minuta do PL 0,09 Euro, siec O2 (ciut lepsze pokrycie).
Po przekroczeniu limitu transfer spada do 56kbps, nie ma dodatkowych kosztow.
GG chodzi, VOIP jest w obu wypadkach zabroniony.
Lidl - sim 9,95 euro, 75 minut do wydzwonienia (w tym PL), internet 5 GB/30 dni za 14.99 Euro (limit dzienny 500 MB), minuta do PL 0,09 Euro, siec O2 (ciut lepsze pokrycie).
Po przekroczeniu limitu transfer spada do 56kbps, nie ma dodatkowych kosztow.
GG chodzi, VOIP jest w obu wypadkach zabroniony.
Ostatnio zmieniony 2011-01-30, 13:31 przez key, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Czyli nie ma możliwości rozmowy głosowej przez skype? A ta minuta rozmowy w Lidl to jest w jakimś pakiecie? bo w przeliczeniu kosztuje tylko około 40 gr.
A czy może opłacało by się bardziej kupić notebooka i skorzystać z innej oferty z modemem usb?
A czy może opłacało by się bardziej kupić notebooka i skorzystać z innej oferty z modemem usb?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Oficjalnie nie.Czyli nie ma możliwości rozmowy głosowej przez skype?
Nie ma pakietow. Wszystkie rozmowy sa traktowane tak samo. ALE: taryfa dotyczy tylko polaczen na telefony stacjonarne!ramzes11 pisze:A ta minuta rozmowy w Lidl to jest w jakimś pakiecie?
Taniej nie bedzie.ramzes11 pisze:A czy może opłacało by się bardziej kupić notebooka i skorzystać z innej oferty z modemem usb?
Nie pomagam na PW.
-
- Mistrz bezprzewodowy
448 kb/s?key pisze:Po przekroczeniu limitu transfer spada do 56kBps
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
-
Ale jeśli chodzi o skype to chyba tylko notebook i jakiś modem usb tak?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Cos sie uparl na tego skype, skoro jest zabroniony?ramzes11 pisze:Ale jeśli chodzi o skype to chyba tylko notebook i jakiś modem usb tak?
Nie pomagam na PW.
-
VOIP czyli Skype itp. są zabronione ale na ogol działają .
Przejeżdżałem latem i bez problemu można było dzwonić z Lapka w Niemczech, Austrii i Włoszech.
Przejeżdżałem latem i bez problemu można było dzwonić z Lapka w Niemczech, Austrii i Włoszech.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Doczytaj regulamin - moga doliczyc objetosciowy przekaz danychModem pisze:VOIP czyli Skype itp. są zabronione ale na ogol działają .

Nie pomagam na PW.
-
Regulaminów nie czytałem. Te informacje mam z For i tez sam korzystałem.
Ale czy mógłbyś wytłumaczyć o co dokładnie chodzi z tym doliczeniem danych bo nie rozumiem o co chodzi.
Ale czy mógłbyś wytłumaczyć o co dokładnie chodzi z tym doliczeniem danych bo nie rozumiem o co chodzi.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Moze warto by bylo?Regulaminów nie czytałem.
W.g. tego zapisu moga Ci policzyc VOIP n.p. po 0,25€ za MB dodatkowo. Pamietaj ze w RFN nie ma anonimowych prepaidow.Die Nutzung von EPS UMTS-/GPRS-Packet Switched Datenverbindungen für Voice over IP (VoIP/Sprachverbindungen über das Internet) ist unzulässig. Es ist zu beachten, dass EPS für die hier im Rahmen der Zusatzdienstleistung unzulässigen Anwendungen ggf. separate Dienste anbietet oder anbieten wird.
Nie pomagam na PW.
-
Ale jeśli nie masz na koncie prepaid środków to jak mogą coś dodatkowo ściągnąć ? Przecież prepaid to nie umowa i nikt nie będzie miał upoważnienia do ściągania kasy z mojego kata.To takie straszenie strachy na lachy
Czy ten zapis maja wszyscy operatorzy ?

Czy ten zapis maja wszyscy operatorzy ?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Przysla rachunek do domciu, a jak nie zaplacisz to pana z takimi ciekawymi naklejkami.Ale jeśli nie masz na koncie prepaid środków to jak mogą coś dodatkowo ściągnąć ?
Jak nazwiesz swiadczenie uslugi w zamian za pieniadze?Modem pisze:Przecież prepaid to nie umowa
Szczerze mowiac nie sprawdzalem wszystki x-dziesieciu mozliwych ofert. Te ktore mnie interesuja (aldi, Callya, T-Mobile) maja.Modem pisze:Czy ten zapis maja wszyscy operatorzy ?
Nie pomagam na PW.
-
Trochę przekopałem siec i jest tak ze 02 na 100% a Vodafone i Orange na99% w Europie nie robi z VOIP problemów mimo zapisu ze VOIP jest zabroniony natomiast T-Mobile i owszem.Moral dla skypujacych. Omijać T-Mobile i ich reselerow.
-
- Użytkownik forum
Fonic, budżetowe o2 zezwala na VoIP. W stopce strony jest napisane:
Dla porównania w starszych wersjach brzmiało to tak:In Tarifoption Internet-Tagesflatrate gilt ausgewiesener Preis pro Kalendertag (0:00 bis 24:00 Uhr) und nur für inländische, paketvermittelte Datennutzung (ausgeschlossen peer-to-peer).
Poza tym na bardzo przydatnej stronie, http://prepaid-wireless-internet-access.wetpaint.com , stoi dość wyraźnie w języku angielskim:Preis pro Kalendertag und nur für inländische, paketvermittelte Datennutzung (ausgeschlossen VoIP, peer-to-peer).
As the only German operator O2 (including Fonic) has officially allowed VoIP-usage on their network without any additional costs, whereas T-Mobile and Vodafone prohibit VoIP in their terms & conditions and have announced to introduce special VoIP-enabled data tariffs. Allthough T-Mobile and Vodafone have not yet actually blocked VoIP, this may become reality when VoIP-enabled data tariffs will be introduced.