HELP - kabel USB ładujący telefon
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
HELP - kabel USB ładujący telefon
Witam,
łączę się z netem za pomocą motoroli v980. Niestety bateria bardzo szybko sie rozładowuje, więc postanowiłem kubić kabel, który podczas podłączenia do kompa będzie jednocześnie ładował telefon. Kupiłem go przez neta w matrax.net (adres tego sklepu znalazłem na tym forum). Niestety za pomocą tego kabla nie udaje mi się uzyskać połączenia z netem. Windows widzi modem, jednak pojawia sie komunikat,że jedno z urzadzeń USB ma awarię. Nie umiem sobie z tym poradzić. Czy ktoś z forumowiczów mógłby mi pomóc? W czym jest problem? Dodam,ze mam winows XP.
Z góry wielkie dzięki
maciek
łączę się z netem za pomocą motoroli v980. Niestety bateria bardzo szybko sie rozładowuje, więc postanowiłem kubić kabel, który podczas podłączenia do kompa będzie jednocześnie ładował telefon. Kupiłem go przez neta w matrax.net (adres tego sklepu znalazłem na tym forum). Niestety za pomocą tego kabla nie udaje mi się uzyskać połączenia z netem. Windows widzi modem, jednak pojawia sie komunikat,że jedno z urzadzeń USB ma awarię. Nie umiem sobie z tym poradzić. Czy ktoś z forumowiczów mógłby mi pomóc? W czym jest problem? Dodam,ze mam winows XP.
Z góry wielkie dzięki
maciek
-
Re: HELP - kabel USB ładujący telefon
aha, jeszcze jedno: łączę się przez połączenie dial up i z oryginalnym kablem usb motoroli wszystko gra (tak też łączę się teraz)
pozdrawiam
maciek
pozdrawiam
maciek
- Tomekłódź
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Wiesz co ja tez miałem problem jak kupiłem nowy kabel. Nie chciał rozpoznać telefonu. Spróbuj żeby jeszcze raz znalazł Ci telefon Mobile Phone Tools.
Motorola V980 iPlus ~ 45kB/s 

-
niestety mobile phone tools nic nie pomógł. Komputer widzi telefon (wykrywa modem i pisze, że urządzenie działa poprawnie), jednocześnie nie łączy się z netem i wyświetla komunikat, że urządzenie usb ma awarię. Może problemem jest fakt, iż kabel ten powinien zasilać jednocześnie telefon? Jak go podłączam, to znika pole naładowania baterii z ekranu telefonu. Zupełnie nie wiem, co mam z tym fatem zrobić...
- Tomekłódź
Wiesz co spróbuj jeszcze ściągnąć taki plastikowy ochraniacz z kabelka który ochrania samą wtyczkę. żeby telefon dobrze masował z kablem może to przez to. Bo też miałem taki problem jeżeli dobrze nie masował.
A to że znika ikonka ładowania to dobrze tak ma być. Bo on go nie ładuje tylko zasila z portu USB
A to że znika ikonka ładowania to dobrze tak ma być. Bo on go nie ładuje tylko zasila z portu USB

-
dzięki za odp. Masz jednak do czynienia z <font color="#FF00BB"><b>»»nie obrażamy innych!!!««</b></font> technicznym, więc chyba musisz mi wyjaśnić to dokładniej. O jaki ochraniacz chodzi? Od wtyczki, która łaczy kabel z fonem? I co to znaczy masować?TomekŁódź pisze:Wiesz co spróbuj jeszcze ściągnąć taki plastikowy ochraniacz z kabelka który ochrania samą wtyczkę. żeby telefon dobrze masował z kablem może to przez to. Bo też miałem taki problem jeżeli dobrze nie masował.

pozdrowienia
- Tomekłódź
Więc tak za tymi stykami jest takie coś z plastiku przynajmniej u mnie w oryginalnym kabelku jest.
Masować to znaczy przewodzić prąd. Chodzi o to żeby blaszka ta na kablu łączyła się bezpośrednio z blaszką w telefonie.

A tak na marginesie polecam kupno oryginalnego kabelka z możliwością podłączenia ładowarki takiego jak tu na zdjęciu. Ja takowy posiadam.
http://www.allegro.pl/item162588781_kab ... 80_cd.html
Masować to znaczy przewodzić prąd. Chodzi o to żeby blaszka ta na kablu łączyła się bezpośrednio z blaszką w telefonie.

A tak na marginesie polecam kupno oryginalnego kabelka z możliwością podłączenia ładowarki takiego jak tu na zdjęciu. Ja takowy posiadam.
http://www.allegro.pl/item162588781_kab ... 80_cd.html

-
cholercia, ja czegoś takiego w moim kablu nie mam. Wszystko to jest bardzo dziwne, bo przez mobile phone tools komp łączy się z telefonem, nawet mogę przez komputer wykręcać numer w komórce, a net nie działa...
Myślisz, że to może być problem kabla? Tego że jest nieoryginalny? Na oryginalnym kablu, który nie zasila telefonu, chodzi bez problemu...
tak czy siak dzięki za rady!!!
Myślisz, że to może być problem kabla? Tego że jest nieoryginalny? Na oryginalnym kablu, który nie zasila telefonu, chodzi bez problemu...
tak czy siak dzięki za rady!!!
- Tomekłódź
W mobile phone tools masz tez możliwość połączenia z netem tam spróbuj.