Witam
Wybieram się do Anglii i rozważam wszystkie możliwości co by tu zrobić, aby mieć w miarę tani dostęp do neta w Anglii. Wpadłem na coś takiego:
1) Kupuję kartę PAY AS YOU GO ORANGE za 1Ł.
2) Można wybrać jeden numer z którym chce się łączyć za 15p/h więc wybieram ten: http://www.polska-anglia.co.uk/tani_int ... anglii.htm
3) Mam neta za 15p/h
Jednak ta opcja nie należy do najtańszych. No i nie jestem pewien czy jako tani numer moge wybrac ten ktory podany jest na powyzszej stronie. Ale w koncu nr zaczyna sie od 0845 wiec wyglada jak zwykly stacjonarny. Znalazłem też coś takiego jak DIAL UP ANY TIME za 15Ł/m-c >> link
, jednak z tego co wyczytałem trzeba mieć telefon stacjonarny żeby korzystać z tego numeru. Może znacie jakis inny sposób na łaczenie sie z dialup bez ograniczeń za pomocą tel. kom. i w miare za niską cene?
Pozdrawiam
H5N1
EDIT
Ukrycie linka. -> bob
END EDIT
Czy znacie jakies tanie numery DIAL UP w Anglii?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Stały użytkownik forum
Re: Czy znacie jakies tanie numery DIAL UP w Anglii?
dialup , masz raczej na mysli polaczenie CSD , ktore jest wooooolne (9,6kbit) ja na twoim miejscu bym poszukal jakis oferty gprs (edge,hsdpa) u operatorow komorkowych.
- tomek_wap
- Użytkownik forum
w UK mysle ze jest taniej i lepiej co do mobilnego internetu. jak masz lapka to pcmcia karta w UMTS/HSDPA i masz.
jak tam jedziesz na min rok to podpiszesz umowe np w Orange lub Vodafone, jest jeszcze O2 (byly BT Cellnet), no i T-Mobile (byly One-2-One), Virgin Mobile raczej byl od pre-paid, nie wiem jak teraz. No mysle, ze bedziesz mial z czego wybierac. I o wiele taniej vs zarobki w UK.
Vodafone byl zawsze drogi jezeli chodzilo o polaczenia telefoniczne/voice.
Ja przez 3 lata nie mialem linii tel . w domu i w Orange mialem neta, co prawda 9.6 kb ale dziennie mialem 50min za friko. Predkosc wystarczala aby sciagac maile, poczatowac, czy nawet uzywac kamery w yahoo messenger.
Mysle, ze na miejscu lepiej sie zorientowac.
Tez zalezy jakie masz plany i mozliwosci sprzetowe.
Tomek
jak tam jedziesz na min rok to podpiszesz umowe np w Orange lub Vodafone, jest jeszcze O2 (byly BT Cellnet), no i T-Mobile (byly One-2-One), Virgin Mobile raczej byl od pre-paid, nie wiem jak teraz. No mysle, ze bedziesz mial z czego wybierac. I o wiele taniej vs zarobki w UK.
Vodafone byl zawsze drogi jezeli chodzilo o polaczenia telefoniczne/voice.
Ja przez 3 lata nie mialem linii tel . w domu i w Orange mialem neta, co prawda 9.6 kb ale dziennie mialem 50min za friko. Predkosc wystarczala aby sciagac maile, poczatowac, czy nawet uzywac kamery w yahoo messenger.
Mysle, ze na miejscu lepiej sie zorientowac.
Tez zalezy jakie masz plany i mozliwosci sprzetowe.
Tomek
iBook G4 (OS X 10.4)
Pentagram Cerberus P 6381-2
-
- Początkujący użytkownik forum
Jade na pół roku wiec wiązanie sie na dłużej z którymś z operatorów odpada. A szkoda, bo tak by bylo najekonomiczniej.
Dowiedziałem się o ofercie ORANGE, w której po wysłaniu sms za 1F można korzystać z neta przez cały dzień. Jest to połączenie przez gprs. I w tej chwili ta opcja wydaje mi sie najlepsza. Lecz ciągle szukam jeszcze lepszej
Dowiedziałem się o ofercie ORANGE, w której po wysłaniu sms za 1F można korzystać z neta przez cały dzień. Jest to połączenie przez gprs. I w tej chwili ta opcja wydaje mi sie najlepsza. Lecz ciągle szukam jeszcze lepszej

- tomek_wap
- Użytkownik forum
i to jest to 1GBP na caly dzien. nawet z tym 9.6kb wystarczy ci jezeli chodzi o emaile i GG.
Tomek
Tomek
iBook G4 (OS X 10.4)