Problem z modemem Huawei e230 z iplusa
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z modemem Huawei e230 z iplusa
Witam, mam problem z modemem Huawei e230 na widnowsie 7 64 bit. Nie można się połączyć z siecią. Próbowałem różnych sterowników, ale nic nie działa. To znaczy jedne nawet zadziałały, ale tylko do restartu komputera. Po restarcie znowu nie działa. Co robić?
- guteq
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Problem z modemem Huawei e230 z iplusa
Pawello12, napisz dokładniej co się dzieje, to spróbujemy pomóc...
W oparciu o:
W oparciu o:
imam problem z modemem
to raczej nie da się nic wywróżyć...nic nie działa
Pozdro,
GutEQ
GutEQ
-
No odpalam aplikację iplus manager 2.2, woła o pin. Na ikonce zasięgu jest zero kresek i pokazuje się chmurka "nie udało się połączyć z siecią". Próbowałem różnych sterowników, które znalazłem na tym forum i nawet działało. Myślałem, że już jest ok, ale wystarczyło uruchomić komputer ponownie i znowu było nie tak.
- guteq
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Może masz modem ustawiony w tryb "Tylko UMTS" a w Twojej lokalizacji nie ma UMTSu?Pawello12 pisze:Na ikonce zasięgu jest zero kresek i pokazuje się chmurka "nie udało się połączyć z siecią".
No i pytanie czy na innych komputerach modem działa poprawnie?
Pozdro,
GutEQ
GutEQ
-
Znajomy mówił, że na xp działało mu jak należy. U mnie natomiast, na Windowsie 7 32 bit, 7 64 bit i Viscie 32 bit jest to samo.
A co do zasięgu, to specjalnie jeszcze pod okno podstawiałem, żeby mieć pewność. Na tych sterach z netu działało, wiec zasięg jest.
A co do zasięgu, to specjalnie jeszcze pod okno podstawiałem, żeby mieć pewność. Na tych sterach z netu działało, wiec zasięg jest.