Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.
Witam, a więc mam taki problem kupiłem ruter Netgear Mbr624gu i wiozłem internet z ery (bluconnect Modem : Huewei E122) i nie moge tego skonfigurować napisałem do ery o te parametry które są potrzebne do połączenia z internetem dostałem odp. (zamieszczam niżej) Ustawiam wszystko tak jak jest tam napisane oprócz dwóch pól które nie wiem:
Country nie ma polski.
PDP Type mam do wyboru:
- PDP-IP
- IP
- PPP
- PDP-PPP
Witam
Dziękuje za nadesłaną korespondencję. W odpowiedzi na Pańskiego maila informuje iż odpowiednio dla podanych parametrów wprowadzamy:
Broadband Settings
User Name - erainternet
Password - erainternet
UMTS Modem Settings
Country - jeżeli to pole ma możliwość wyboru to oczywiście POLSKA/POLAND, jeżeli posiada możliwość wpisania to nie ma znaczenia co wpiszemy, ale możemy wpisać POLKA/POLAND
Internet Service Provider - analogicznie do poprzedniej pozycji ERA lub wpisujemy jaką kolwiek nazwę.
PIN Code - PIN do Pańskiej karty Blueconnect.
Access Number - *99#
APN - erainternet
PDP Type - nie posiadamy takiego parametru usługi niezbędnego do działania internetu.
Mam nadzieję, że przekazane przeze mnie informację okażą się pomocne.
z pozdrowieniami
xxdrago pisze:A jak to zrobić bo ja sie na tym za bardzo nie znam.
Wsadzić kartę sim do telefonu i poszukać opcji w menu. Jest też chyba opcja w ustawieniach <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a> ale nie wiem czy działa na wszystkich modemach.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Dobra , zrobiłem tak ze wszedłem w program bluconnect > Narzędzia > Operacje pin > Wyłącz weryfikacje pin podałem pin i dałem ok. Podłączyłem modem do rutera i usunąłem hasło dałem aply czy coś podobnego poczekałem aż sie modem zresetuje następnie dalem connect i ta było caly czas przez 2 minuty... Ile to sie tak około powinno łączyć? A Mógłbyś mi to ogarnąć przez program TeamViewer (zdalny pulpit) Podłącze 2 internet