Witam
Pewnie temat poruszany był wiele razy, ale mam parę pytań dotyczących neostrady i jej podłaczenia. Na początku wspomnę, że chciałem podłączyć sobie neostradę w moim domu, lecz ta opcja odpada, gdyż mam telefon radiowy z tp, internet radiowy do mnie nie sięga, a internet mobilny byłby wporządku gdyby nie limity (sam mam neta z orange cdma 1mb limit 3gb).
Sąsiad ma telefon z tp stacjonarny i zgodziłby się na to żebym ja mógł mieć internet z jego łącza. On sam nie ma komputera, a internet będzie mu zbędny więc chodziłoby o internet tylko i wyłącznie dla mnie. Wiem że musiałbym od niego ciągnąć kabel telefoniczny czy tam kabel sieciowy od jego gniazdka do mojego domu tak?? i co dalej co by było mi potrzebne żeby uruchomić tego neta w moim domu. Sąsiad jest oddalony od mojego domu o około 50-80m
Neostrada od sąsiada
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Neostrada od sąsiada
Tak mógłbyś zrobić z DSL'em TP (o ile nie było zmian regulaminu), regulamin neostrady zabrania dzielenia poza lokal (nawet tak jak to opisujesz).rychmar17 pisze:zgodziłby się na to żebym ja mógł mieć internet z jego łącza.
Temat zamykam.
Nie pomagam na PW!