Pytanie o modem AnyData ADU-BAT-100 i Orange

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
miczel233
Początkujący użytkownik forum

Pytanie o modem AnyData ADU-BAT-100 i Orange

Post autor: miczel233 »

Witam!

Posiadam Internet Orange Business Everywhere i modem ICON225, jednak jest z nim jeden problem. Kiedy jestem w domu po połączeniu się z siecią (3G) program orange wyświetla że wszystko jest natomiast po włączeniu przeglądarki strona niby się ładuje trwa to około 2min po czym przeglądarka wyświetla błąd z połączeniem. Po przełączeniu na 2g problem znika. Dzwoniłem do orange powiedzieli że jest to problem z zasięgiem (nie wnikam ile w tym prawdy że w Warszawie na Woli 500-700m od przekaźnika nie ma 3G). Posiadam także modem AnyDATA adu-bat-100 który działał w Sferii czy jest możliwość włączyć business everywhere na modemie AnyDaty???

Z góry dziękuję
Pozdrawiam Miczel233 ;)
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Pytanie o modem AnyData ADU-BAT-100 i Orange

Post autor: wojteks »

miczel233 pisze: który działał w Sferii czy jest możliwość włączyć business everywhere na modemie AnyDaty?
Nie.
miczel233 pisze:Dzwoniłem do orange powiedzieli że jest to problem z zasięgiem
Jaki poziom sygnału, podaj w dBm albo CSQ, możesz to odczytać programem <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a>
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ