Axesstel MV500- aplikacja nie widzi routera
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Axesstel MV500- aplikacja nie widzi routera
Witam. Aplikacja AxessManager po uruchomieniu podaje "urządzenie niedostępne". Kiedy próbuję się połączyć z routerem przez przeglądarkę wszystko jest w porządku. Instalowałem już aplikację z dwóch różnych płytek i zawsze jest to samo. Jak uruchomić tą aplikację?
- Brylant19
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Axesstel MV500- aplikacja nie widzi routera
nie chce zakladać nowego tematu wiec podpinam sie pod ten.
Mam podobny problem co kolega wyzej.. wczoraj musialem oddac swoj laptop do naprawy i musze korzystac ze starego, problem w tym ze aplikacja axessmanager nie widzi urzadzenia.. a musze korzystac z tej aplikacji bo po kazdym wylaczeniu routera trzeba wpisywac pin, ktorego zdjac sie nie daje:(
Sytuacja jest o tyle dziwna ze internet dziala ok, nawet teraz podlaczony jestem do niego przez kabelek ethernet, i smiga, tylko boje sie wylaczyc router bo trzeba bedzie wpisac pin, a aplikacja, ktora nie widzi urządzenia mi na to nie pozwoli, i zostane bez neta...
Ki;ka dni wczesniej probowalem to juz naprawic, kilka reinstali, odlaczanie podlaczanie nic nie dawalo....
moze ktos pomoc?
Mam podobny problem co kolega wyzej.. wczoraj musialem oddac swoj laptop do naprawy i musze korzystac ze starego, problem w tym ze aplikacja axessmanager nie widzi urzadzenia.. a musze korzystac z tej aplikacji bo po kazdym wylaczeniu routera trzeba wpisywac pin, ktorego zdjac sie nie daje:(
Sytuacja jest o tyle dziwna ze internet dziala ok, nawet teraz podlaczony jestem do niego przez kabelek ethernet, i smiga, tylko boje sie wylaczyc router bo trzeba bedzie wpisac pin, a aplikacja, ktora nie widzi urządzenia mi na to nie pozwoli, i zostane bez neta...
Ki;ka dni wczesniej probowalem to juz naprawic, kilka reinstali, odlaczanie podlaczanie nic nie dawalo....
moze ktos pomoc?
Ostatnio zmieniony 2010-12-17, 13:04 przez Brylant19, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Idź do salonu i napisz pismo o usunięcie PIN.Brylant19 pisze:po kazdym wylaczeniu routera trzeba wpisywac pin, ktorego zdiac sie nie daje
Nie pomagam na PW!
- Brylant19
A przez telefon mi mogą zdjac czy nie bardzo?wojteks pisze:Idź do salonu i napisz pismo o usunięcie PIN.
Orange LTE 800 2x ATK20 (~20km)
http://www.speedtest.net/android/1925801168.png
http://www.speedtest.net/android/1925801168.png
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Nie.Brylant19 pisze:A przez telefon mi mogą zdjac czy nie bardzo?
- wojteks
- *** Administrator ***
Najpierw musisz złożyć pismo w salonie a po jakimś czasie to zrobią zdalnie (kiedyś trzeba było kartę SIM do salonu nosić). Ja złożyłem takie pismo i czekam na możliwość wyłączenia PIN na karcie dualnej.Brylant19 pisze:przez telefon mi mogą zdjac czy nie bardzo?
Nie pomagam na PW!
- Brylant19
kurcze, to lipton....
No moze ktos jeszcze jakis pomysl bedzie mial
PS
A moze reset routera by pomogl? kurcze boje sie resetowac bo moze byc problem...

No moze ktos jeszcze jakis pomysl bedzie mial

PS
A moze reset routera by pomogl? kurcze boje sie resetowac bo moze byc problem...
- wojteks
- *** Administrator ***
Na zdjęcie PIN nie ma innego sposobu w Orange.Brylant19 pisze:No moze ktos jeszcze jakis pomysl bedzie mial
Nie pomagam na PW!
- Brylant19
uff..
Udalo mi sie to pokonac:) napisze bo moze komus sie przyda.
Karta sieciowa byla chroniona przez jakas glupią zapore.. Trzeba bylo ją poprostu wyłączyc i urządzenie cudownie zostalo znalezione:)
Udalo mi sie to pokonac:) napisze bo moze komus sie przyda.
Karta sieciowa byla chroniona przez jakas glupią zapore.. Trzeba bylo ją poprostu wyłączyc i urządzenie cudownie zostalo znalezione:)
-
Witam
A gdzie to można wyłączyć?
A gdzie to można wyłączyć?
- czerwon
- Stały użytkownik forum
komspid, w win 7 start->panel sterowania->system i zabezpieczenia->zapora systemu windows i tam musisz poszukać.
-
Mam win xp
Próbowałem Start -> Panel sterowania -> Centrum zabezpieczeń -> Zapora systemu Windows
i wyskakuje mi komunikat "Nie można wyświetlić ustawień Zapory systemu Windows, ponieważ skojarzona usługa nie jest uruchomiona. Czy chcesz uruchomić usługę Zapora systemu Windows/Udostępnianie połączenia Internetowego?"
Kiedy daję Tak wyświetla się komunikat "System Windows nie może uruchomić usługi".
Wygląda na to, że Zapora jest wyłączona, a i tak aplikacja nie działa
Próbowałem Start -> Panel sterowania -> Centrum zabezpieczeń -> Zapora systemu Windows
i wyskakuje mi komunikat "Nie można wyświetlić ustawień Zapory systemu Windows, ponieważ skojarzona usługa nie jest uruchomiona. Czy chcesz uruchomić usługę Zapora systemu Windows/Udostępnianie połączenia Internetowego?"
Kiedy daję Tak wyświetla się komunikat "System Windows nie może uruchomić usługi".
Wygląda na to, że Zapora jest wyłączona, a i tak aplikacja nie działa
- wojteks
- *** Administrator ***
To oryginalny Windows czy jakaś piracka modyfikacja?komspid pisze:"System Windows nie może uruchomić usługi".
Nie pomagam na PW!
-
Oryginalnywojteks pisze:To oryginalny Windows czy jakaś piracka modyfikacja?
- wojteks
- *** Administrator ***
Używasz jakichś programów do modyfikacji/przyspieszania Windows? Jaki antywirus?
Czy możesz ręcznie włączyć tę usługę przez panel sterowania?
Nie pomagam na PW!
-
Nie używam żadnych programów do modyfikacji/przyspieszania Windows.wojteks pisze:Używasz jakichś programów do modyfikacji/przyspieszania Windows? Jaki antywirus?
Antywirus avast.
Nie da się jej włączyć przez Panel sterowania.
- wojteks
- *** Administrator ***
Ja bym zalecił reinstalację Windows. Może też antywirus coś miesza.komspid pisze:Nie da się jej włączyć przez Panel sterowania.
Nie pomagam na PW!