Witam. Mam pytanie do użytkowników modemu wymienionego w tytule. Otóż mój problem z tym modemem polega na niemożliwości połączenia się z netem poprzez standard GSM/UMTS. Na CDMA spisuje się bardzo dobrze. Komunikaty pokazują się takie same jak przy łączeniu w CDMA, tylko wyswietlają się znacznie szybciej, później dłuższa przerwa i na koniec komunikat mówiący o tym że nie można się połączyć i że port zostaje zamknięty. Również nie mogę wysyłać sms-ów. Jest to nowy modem, używam go zaledwie od tygodnia. Pytałem się już o tą sprawę w BOK-u Orange. - Konsultant polecił mi go oddać do serwisu, ale ja wolałbym się upewnić na forum czy nikt nie miał podobnego problemu i nie udało się mu go rozwiązać samemu.
Aha bym zapomniał - sygnał GSM jest dość słaby - na dwie kreski GPRS, a czasem zanika na krótko zupełnie. Czy to może być przyczyną?
Problem z AduData 635WA
Moderator: Moderatorzy
- trybun
- Specjalista bezprzewodowy-senior
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Problem z AduData 635WA
Co pokazuje telefon? Jest zasięg 3G sieci Orange?trybun pisze:sygnał GSM jest dość słaby - na dwie kreski GPRS,
Nie pomagam na PW!
- trybun
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Problem z AduData 635WA
Nie, nawet w pobliżu nie ma nadajnika z sygnałem UMTS (3g). Jest tylko oddalony o 7 km nadajnik z EDGE/GPRS, A zasięg na telefonie oscyluje wokół maksymalnego. Oczywiście tylko w 2G.wojteks pisze:Co pokazuje telefon? Jest zasięg 3G sieci Orange?trybun pisze: <font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
Ostatnio zmieniony 2010-12-17, 22:40 przez trybun, łącznie zmieniany 1 raz.