T-Mobile właścicielem Ery
Moderator: Moderatorzy
- bykubolo17
- Początkujący użytkownik forum
T-Mobile właścicielem Ery
http://media2.pl/telekomunikacja/72483- ... larne_news
http://www.proca.pl/pokaz/3391/zamkniec ... eraczek_pl petycja zamknięcie pobieraczka
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: T-Mobile właścicielem Ery
T-Mobile był już od lat właścicielem Ery jednak toczyły się przez lata sprawy sadowe o nazwę Era (kto ma ile dostać za te markę)i dlatego nie zmieniono jeszcze nazwy Era na T-Mobile co teraz nastąpi.
-
- Stały użytkownik forum
Ale chyba nie miał 100% udziałów.Modem pisze:T-Mobile był już od lat właścicielem Ery
To teraz siecią z polskim kapitałem został już tylko Plus. Choć nie wiem do końca jak jest z Aero2.
Szkoda że nazwy sieci tworzone kiedyś z myślą o polskim rynku zmieniają nazwy na sztywne anglojęzyczne już tak nie miłe dla polskiego ucha i języka. Ja z sentymentem wspominam sieć Idea. Byłem jej abonentem przy 4 lata. Teraz Era zmieni nazwe na T-Mobile.

Mi się to osobiście nie podoba, ale kogo to obchodzi

-
Plus tez ma znaczny udział kapitału zagranicznego nawet nie wiem czy czasem już nie większość.Niestety coś takiego jak Polska Firma ze znana marka nawet na Polskim regionalnym Rynku nie występuje.
- wojteks
- *** Administrator ***
Vodafone ma duży udział ale cały Plus jest do sprzedaży i przymierza się się tego Solorz-Żak.Modem pisze:Plus tez ma znaczny udział kapitału zagranicznego
Nie pomagam na PW!
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
25%.Modem pisze:Plus tez ma znaczny udział kapitału zagranicznego nawet nie wiem czy czasem już nie większość.
[ Dodano: 2010-12-17, 13:36 ]
Spodoba Ci się, jak w końcu odblokują się inwestycje w PTC, i nie trzeba będzie czekać roku na wybudowanie stacji plus kolejnego roku na jej odpalenie, co w tej chwili jest normalne u tego operatora.Deks pisze:Mi się to osobiście nie podoba
-
- Stały użytkownik forum
W zdecydowanej większości włascicielami plusa są polskie koncerny. Można sobie sprawdzić na stronie Polkomtela. Tylko około 25% należy do Vodafone.Modem pisze:Plus tez ma znaczny udział kapitału zagranicznego nawet nie wiem czy czasem już nie większość.
Tak ja napisałem wyżej, nie chodzi mi o to kto jest właścicielem i jak zarządza taką firmą, tylko o same nazwy sieci komórkowych. Po co zmieniać nazwy i loga sieci któe są dobrze znane klientom w Polsce i dobrze się kojarzą z określonym produktem na takie które ciężko wymówić osobie która nie ma do czynienia z językiem angielskim. Ładniej brzmią nazwy Idea, Plus, Era niż jakieś tam Orange, T-mobile czy Vodafone. Przynajmiej takie moje zdanie.Patryk pisze:Spodoba Ci się, jak w końcu odblokują się inwestycje w PTC
-
- Guru bezprzewodowy
Przykładowo w tym miesiącu nie było nowych pozwoleń Ery.Patryk pisze:Spodoba Ci się, jak w końcu odblokują się inwestycje w PTC
-
Na pierwszy rzut oka to Vodafone ma w Plus 25%.
Ale Polkomtel to miedzy innymi KGHM , które tez ma udziałowców zagranicznych itd.itd niekiedy okrężną droga ale obcy kapitał i tak będzie gorą.Jednak to normalne i codzienność wiec nie ma co rozpaczać tak jest i koniec. Często to wpływa pozytywnie na Firmy jak pisał Patryk.
@Deks żadna nazwa , którą wymieniłeś czyli Idea,Era itd.nie są pochodzenia Polskiego ani nawet słowiańskiego są tylko dłużej obecne w Polszczyźnie niż T-Mobile wiec brzmią przyjaźniej.(Etymologia)
Ale Polkomtel to miedzy innymi KGHM , które tez ma udziałowców zagranicznych itd.itd niekiedy okrężną droga ale obcy kapitał i tak będzie gorą.Jednak to normalne i codzienność wiec nie ma co rozpaczać tak jest i koniec. Często to wpływa pozytywnie na Firmy jak pisał Patryk.
@Deks żadna nazwa , którą wymieniłeś czyli Idea,Era itd.nie są pochodzenia Polskiego ani nawet słowiańskiego są tylko dłużej obecne w Polszczyźnie niż T-Mobile wiec brzmią przyjaźniej.(Etymologia)
Ostatnio zmieniony 2010-12-17, 14:02 przez Modem, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Choćby po to by globalnie kupując sprzęt (modemy/telefony) zaoszczędzić 1 eurocent na sztuce bo zamawiamy więcej z jednakowym logo.Deks pisze:Po co zmieniać nazwy i loga sieci któe są dobrze znane klientom w Polsce
W całym przedsiębiorstwie występuje jednolite logo, materiały firmowe itp.
Nie pomagam na PW!
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Mają dosyć wirtualnych - w moim regionie np. są ich "liderem", jak również liderem w czasie oczekiwania na odpalenie gotowych stacji, mimo braku problemów administracyjnych.marens pisze:Przykładowo w tym miesiącu nie było nowych pozwoleń Ery.
-
- Guru bezprzewodowy
Francuzi z Niemcami doszli do porozumienia "zaróbmy więcej" oszczędzając.
http://telepolis.pl/news.php?id=20195
http://telepolis.pl/news.php?id=20195