Reszta artykułu: http://telepolis.pl/news.php?id=20195Polska Telefonia Cyfrowa, operator sieci Era i Heyah oraz PTK Centertel, operator sieci Orange podpisały list intencyjny o współpracy w zakresie wzajemnego korzystania z infrastruktury sieciowej oraz pasm częstotliwości. Firmy skierowały do UOKiK wniosek o zgodę na założenie spółki joint-venture, odpowiedzialnej za zarządzanie radiowymi sieciami dostępowymi obu operatorów.
[NEWS] PTC oraz Centertel - wspólne radiowe sieci dostępowe
Moderator: Moderatorzy
-
- Mistrz bezprzewodowy
[NEWS] PTC oraz Centertel - wspólne radiowe sieci dostępowe
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez ryba825, łącznie zmieniany 1 raz.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Re: [NEWS] PTC oraz Centertel - wspólne radiowe sieci dostępowe
Osz w mordę...a ja miałem cichą nadzieję, że coś takiego powstanie, ale Plus+Orange.
PTC ?
Oby w dół nie ciągnęła Centka za bardzo
PTC ?
Oby w dół nie ciągnęła Centka za bardzo

-
- Mistrz bezprzewodowy
Cz z tego można wywnioskować, że Era będzie miała dostęp do CDMA?
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Poniekąd można, ale ja myślę, że będą dzielić to, co mają obie strony w takich samych ilościach (no, prawie w takich samychryba825 pisze:Cz z tego można wywnioskować, że Era będzie miała dostęp do CDMA?

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Moim zdaniem to raczej umowa o zrezygnowaniu z opłat za dzierżawę miejsca na stacjach drugiego opa. Czyli prosty sposób na ominięcie podatków. Bo takto jedni od drugich wynajmowali i trzeba było od tego płacić vat i dochodowy (chyba że dzierżawa jest jakimś wyjątkiem). Sprytne...
No może też być jeszcze wymiana kanałów gsm tak żeby każdy miał swój kawałek tortu w całości, choć nie wiem nie wiem czy w ogóle mają takie wymieszane pasma. Na pewno era ma takie z plusem, co jednym i drugim przeszkadza w uruchamianiu umts900.
A co do cdma to nie widać żeby erze zależało na uruchamianiu netu stacjonarnego, skoro chce się pozbyć wimaxa.
No może też być jeszcze wymiana kanałów gsm tak żeby każdy miał swój kawałek tortu w całości, choć nie wiem nie wiem czy w ogóle mają takie wymieszane pasma. Na pewno era ma takie z plusem, co jednym i drugim przeszkadza w uruchamianiu umts900.
A co do cdma to nie widać żeby erze zależało na uruchamianiu netu stacjonarnego, skoro chce się pozbyć wimaxa.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Nie mają.krystianb pisze: choć nie wiem nie wiem czy w ogóle mają takie wymieszane pasma.
Centek ma swoje 34 kanały w jednym bloku.
- wojteks
- *** Administrator ***
Era rozwija internet stacjonarny po kablach tp (a przynajmniej tak z reklam wynika).krystianb pisze:to nie widać żeby erze zależało na uruchamianiu netu stacjonarnego
Nie pomagam na PW!
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
W bsa się wszyscy pchają. Efekty często są dość marne. Pisząc internet stacjonarny miałem na myśli taki po radiu, ewentualnie z wykorzystaniem własnej infrastruktury.wojteks pisze:Era rozwija internet stacjonarny
A tak właściwie ciekawe jak jest z tym bsa w boku ery, kto wie czy przy skardze na prędkość konsultant odpowiada że internet jest do 7.2 Mb/s i prędkość zależy od lokalizacji w jakiej się znajduje modem.

-
- Mistrz bezprzewodowy
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Nie, podatkowo to nic nie zmienia. Przecież do tej pory koszty i zyski z dzierżaw się bilansowały się wzajemnie i tyle.krystianb pisze:Moim zdaniem to raczej umowa o zrezygnowaniu z opłat za dzierżawę miejsca na stacjach drugiego opa....
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Faktycznie podatek dochodowy mogli odpisywać przy wydatkach, ale z vatem nic nie mogli zrobić.alias pisze:zecież do tej pory koszty i zyski z dzierżaw się bilansowały się wzajemnie i tyle.