Takiej odpowiedzi raczej oczekiwalem, chociaz mialem nadzieje ze chociaz niewielki rabacik moze "wpadnie".sosen86 pisze:Nie można. Wyjątkowo w tej ofercie nie można.
[OFP] Przedłuzenie umowy
Moderator: Moderatorzy
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: [OFP] Przedłuzenie umowy
- sosen86
- Stały użytkownik forum
Rabacik jest i to często spory w porównaniu z twoją dotychczasową ofertą.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Masz na mysli że jak ja podpisywalem umowe to byly wyzsze ceny?Otoz musze powiedziec że jak teraz przedłuże umowe na te sama predkosc bez żadnej znizki to za internet zaplace wiecej.sosen86 pisze:Rabacik jest i to często spory w porównaniu z twoją dotychczasową ofertą.
- sosen86
- Stały użytkownik forum
Jeśli chodzi o większe prędkości to teraz jest dużo taniej no i pakiet złotówek - tego akurat od tp czy neti nie dostaniesz.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
W porównaniu do aktualnej oferty TP jest wręcz drożej, za to na pewno jest taniej w porównaniu do starszych cenników.sosen86 pisze:Jeśli chodzi o większe prędkości to teraz jest dużo taniej
- sosen86
- Stały użytkownik forum
Biorąc pod uwagę pakiet złotówek oferta orange jest bardziej korzystna.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Zależy jak dla kogo.Biorąc pod uwagę pakiet złotówek oferta orange jest bardziej korzystna.
Primo - trzeba mieć telefon w Orange;
Secundo - trzeba dzwonić wewnątrz sieci lub na stacjonarki;
Tertio - trzeba się pogodzić z taryfikacją w tym pakiecie (50 gr/min), która obniża jego wartość o ~połowę.
Może i masz rację Patryk
ale każdy wybiera taki pakiet jakiego potrzebuje
Na moim przykładzie jest tak , że te 20zł. mi starcza , ba niejednokrotnie ta kwota mi przepadła ,gdyż ja mało korzystam z telefonu-nigdy nie byłem uzależniony,mogę się bez niego obyć
Teraz jestem zmuszony mieć go przy sobie ,gdyż moim samochodem do pracy jeździ ze mną kilka osób , i po południu dzwonią ,czy wracają ze mną , i gdzie będą czekać.Teraz po zakupie Samsunga Wave zmieniłem taryfę na orange free na kartę ,aby czasem sprawdzić pocztę poza domem itd.Przeważnie rodzina i znajomi są w Orange , bo u nas ta sieć najlepiej działa.

-
- Początkujący użytkownik forum
Witam, tak na prawdę to 6 GB to powinno być od początku
i przy przedłużeniu by dawali np 12 GB. Wtedy by się można było podniecać xD. Ja bym tam wolał żeby po przekroczeniu limitu prędkość spadała do 20 kB/s (nigdy nie wiem jak to się tam przelicza, ale chodzi mi o to, że jak sie ściąga to z prędkością 20 kB/s a nie 8 kB/s). To by było najlepsze wyjście, bo przy 20 Kb/s można filmik w miare normalnie na youtube oglądnąć. 

-
- Mistrz bezprzewodowy
Przy 20 kb/s można przez 10 minut otwierać Google co najwyżej. -.-Daro13 pisze:bo przy 20 Kb/s można filmik w miare normalnie na youtube oglądnąć.
-
ryba825 pisze:Przy 20 kb/s można przez 10 minut otwierać Google co najwyżej. -.-

- Mikele
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Potwierdzam,
dla tych co umowa OFP kończy się niebawem, tzn. w przeciągu 3 miesięcy (moja pod koniec lutego)
,
konsultanci z BOK dzwonią z propozycją przedłużenia umowy na warunkach:
- umowa na 24 miesiące, limit 6 GB, cena bez zmian czyli 49 zł brutto/miesiąc.
Ja nie zgodziłem się na taki okres umowy
(przez ten okres na pewno będzie wiele korzystniejszych ofert internetowych).
W trakcie rozmowy zaproponowałem okres 12 miesięcy
Zgodzili się, tj.:
- umowa na 12 miesięcy, limit 6 GB, cena bez zmian czyli 49 zł brutto/miesiąc.
Myślę że jak na razie to jest najlepsza opcja dla mnie, gdzie kabelki nie dochodzą i prawdopodobnie nigdy nie dojdą
.
Nie ukrywam, mam na oku LTE ale poczekam jeszcze rok, aż zasięg obejmie moje okolice
dla tych co umowa OFP kończy się niebawem, tzn. w przeciągu 3 miesięcy (moja pod koniec lutego)

konsultanci z BOK dzwonią z propozycją przedłużenia umowy na warunkach:
- umowa na 24 miesiące, limit 6 GB, cena bez zmian czyli 49 zł brutto/miesiąc.
Ja nie zgodziłem się na taki okres umowy

W trakcie rozmowy zaproponowałem okres 12 miesięcy

Zgodzili się, tj.:
- umowa na 12 miesięcy, limit 6 GB, cena bez zmian czyli 49 zł brutto/miesiąc.
Myślę że jak na razie to jest najlepsza opcja dla mnie, gdzie kabelki nie dochodzą i prawdopodobnie nigdy nie dojdą

Nie ukrywam, mam na oku LTE ale poczekam jeszcze rok, aż zasięg obejmie moje okolice

OBE 38GB (Dovado Tiny + E3276s-151 + konektor CRC9/FME + Tri-Lan 240 (12m) + Cybertech 17dBi 2100Mhz)
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Apropo przedłużania i straszenia napisanie wypowoedzenia to niezawsze to działa. Ja jak złożyłem to nikt później już nie zadzwonił. A teraz jak mam business everywhere jest fajnie. Tylko nie wiem jakby sprawdzić czy mam to nowe business everywhere czy to satre. Na orange online pisze tylko business everywhere.
-
Mi umowa się kończy w lutym i nikt do mnie nie dzwoonił , a kumplowi końcem kwietnia i do niego dzwonili
. I raczej nie skorzystam z przedłużenia umowy bo to

Mnie zniechęca do siedzenia w necie. A jak zablokują transfer (co miesiąc) to po prostu umarł w butach.Założyłem OFP bo na lini tp nic nie szło zrobić . Najdziwniejsze jest to że sąsiad mieszkający obok ma naostrade . W miedzy czasie zawiesiliśmy numer tp i założyliśmy domowy w orange .Ciekawe czy dało by się założyć na dzień dzisiejszy OF ?
Mam na dzień dzisiejszy do wyboru radiówkę , ale 20 zł na telefon nie wpłynie a zawsze tacie na rozmowy starczało to do orange
Co robić ?

Mnie zniechęca do siedzenia w necie. A jak zablokują transfer (co miesiąc) to po prostu umarł w butach.Założyłem OFP bo na lini tp nic nie szło zrobić . Najdziwniejsze jest to że sąsiad mieszkający obok ma naostrade . W miedzy czasie zawiesiliśmy numer tp i założyliśmy domowy w orange .Ciekawe czy dało by się założyć na dzień dzisiejszy OF ?

-
OFP ostatni miesiąc (złożone wypowiedzenie). W salonie orange zaproponowano mi neostradę, dwa lata wstecz także przyczyny techniczne z neo zadecydowały o necie z orange, w późniejszym okresie także telefon w orange (wiadomo względy ekonomiczne). Z niedowierzaniem podpisuję umowę na 1 Mb neo, konsultant informuje mnie, że mogę do końca miesiąca wycofać wypowiedzenie i ewentualnie przedłużyć umowę. Po kilku godzinach wracając z salonu orange do miejsca zamieszkania zauważyłem przy skrzynce telefonicznej ekipę z obsługi linii telefonicznej. Pomyślałem sobie-pewnie reklamowane "pogotowie neostrada". Następnego dnia miłe zaskoczenie
- sms od neostrada o możliwości dokonania rejestracji. Obecnie neo 1 Mb i telefon stacjonarny w orange.
- sms od neostrada o możliwości dokonania rejestracji. Obecnie neo 1 Mb i telefon stacjonarny w orange.
-
- Użytkownik forum
Witam.Do mnie dziś dzwoniła "babka" i tez zaproponowała mi przedłużenie umowy na okres 12 m-cy/, za 45pln,6GB.Mówiła też, że od nowego roku zwiększają prędkość z 1 do 3 mega.
Co wy na to?

- wojteks
- *** Administrator ***
W OFP? 3.1 Mbps to maksymalna teoretyczna przepustowość jednej nośnej na jednym sektorze. Orange nigdy nie limitowało tej prędkości do 1Mbps dla pojedynczego użytkownika i można wyciągnąć czasami 2.6-2.8Mbps ale to tylko jak się jest samemu na danym sektorze. Konsultanci mówią to co klient chce usłyszeć.specjal-1 pisze:że od nowego roku zwiększają prędkość z 1 do 3 mega.
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Ale ja się wcale o to nie pytałem tylko ona sama mi o tym mówiła!
Bo mi to wcale nie jest potrzebne bo jak mam zdjęty limit to mi śmiga tak jak piszesz gościu
.

-
- Stały użytkownik forum
Mi też się kończy umowa za moment.
Dzwoniła konsultantka mówiła, że mogę przedłużyć umowę:
- na 1 rok, limit 4 GB,
- na 2 lata, limit 6 GB.
Coś też mówiła o zwiększonej prędkości itp. Ale było widać, że mówi "co klient chce usłyszeć".
W salonie powiedzieli dokładnie co mam do wyboru (i że konsultanci przez telefon mają premię od podpisanej umowy i jej długości - co by wyjaśniało "niepełne" informacje).
Tak więc mam do wyboru (o ile dobrze zrozumiałem):
1. Jeśli nie zrobię nic to umowa sama się przedłuża na czas nieokreślony, ale z abonamentem chyba 120zł (czy 160zł?). Limit nadal 3 GB, bez nowego modemu.
2. Przedłużyć umowę na 1 rok.
a. bez modemu, z limitem 6 GB, 49zł/mies.
b. z modemem 600zł, limit 3 GB, 49zł/mies.
Jako ciekawostka przy przedłużeniu umowy aby mieć 6 GB limitu nie muszę brać na 2 lata, wystarczy na 1 rok (czego przez telefon nie powiedzieli).
3. Przedłużyć umowę na 2 lata:
- modem 49 zł, limit 3 GB, 49zł/mies.
Opcja 1 oczywiście odpada.
Najkorzystniejsza wydaje się opcja 2.a. Modem już mam, limit większy by się przydał. Tylko jeśli modem mi się zepsuje to już nie mam na niego gwarancji (bo była 2 lata, tyle co umowa). I nikt mi go nie naprawi bo nawet serwisu do nich nie ma. A nowy kosztuje 800zł.
Opcja 2.b też odpada bo 600zł za modem nie dam.
Opcja 3 prawie nie różni się od nowej umowy (z tą różnicą, że nie trzeba płacić aktywacji 69zł). Dostaję nowy modem z gwarancją. Niestety limit nadal mały. No i na 2 lata.
I zastanawiam się co zrobić. Kusi 6 GB, ale boje się, że jak coś modemem się stanie to zostanę bez netu (albo będę musiał kupić nowy za 800zł).
Z drugiej strony pewnie w tym wypadku dało by się kupić używany za jakieś 200-300zł?
I jako jeszcze jedna ciekawostka: nowe routery Axesstel (te czarno-pomarańczowe) mają mniejsze antenki (po jednej do wifi i do sygnału a nie po dwie jak starszy model) i dlatego słabiej odbierają sygnał. Tak więc pasowałoby do niego kupić zewnętrzną antenę (czyli dodatkowy koszt).
A i coś jeszcze mówili, że były modemy na USB (do CDMA). W tym wypadku przy przedłużeniu (na rok czy dwa?) z limitem 6 GB kosztowałby 99zł. Ale ostatnio podobno ich nie ma (to się już nie dopytywałem).
PS Trzeba się zdecydować miesiąc przed rozpoczęciem nowego okresu rozliczeniowego. W przeciwnym wypadku spodziewajmy się dużego rachunku (czyli samoistnie przedłużenie umowy: ptk 1.).
Dzwoniła konsultantka mówiła, że mogę przedłużyć umowę:
- na 1 rok, limit 4 GB,
- na 2 lata, limit 6 GB.
Coś też mówiła o zwiększonej prędkości itp. Ale było widać, że mówi "co klient chce usłyszeć".
W salonie powiedzieli dokładnie co mam do wyboru (i że konsultanci przez telefon mają premię od podpisanej umowy i jej długości - co by wyjaśniało "niepełne" informacje).
Tak więc mam do wyboru (o ile dobrze zrozumiałem):
1. Jeśli nie zrobię nic to umowa sama się przedłuża na czas nieokreślony, ale z abonamentem chyba 120zł (czy 160zł?). Limit nadal 3 GB, bez nowego modemu.
2. Przedłużyć umowę na 1 rok.
a. bez modemu, z limitem 6 GB, 49zł/mies.
b. z modemem 600zł, limit 3 GB, 49zł/mies.
Jako ciekawostka przy przedłużeniu umowy aby mieć 6 GB limitu nie muszę brać na 2 lata, wystarczy na 1 rok (czego przez telefon nie powiedzieli).
3. Przedłużyć umowę na 2 lata:
- modem 49 zł, limit 3 GB, 49zł/mies.
Opcja 1 oczywiście odpada.
Najkorzystniejsza wydaje się opcja 2.a. Modem już mam, limit większy by się przydał. Tylko jeśli modem mi się zepsuje to już nie mam na niego gwarancji (bo była 2 lata, tyle co umowa). I nikt mi go nie naprawi bo nawet serwisu do nich nie ma. A nowy kosztuje 800zł.
Opcja 2.b też odpada bo 600zł za modem nie dam.
Opcja 3 prawie nie różni się od nowej umowy (z tą różnicą, że nie trzeba płacić aktywacji 69zł). Dostaję nowy modem z gwarancją. Niestety limit nadal mały. No i na 2 lata.
I zastanawiam się co zrobić. Kusi 6 GB, ale boje się, że jak coś modemem się stanie to zostanę bez netu (albo będę musiał kupić nowy za 800zł).
Z drugiej strony pewnie w tym wypadku dało by się kupić używany za jakieś 200-300zł?
I jako jeszcze jedna ciekawostka: nowe routery Axesstel (te czarno-pomarańczowe) mają mniejsze antenki (po jednej do wifi i do sygnału a nie po dwie jak starszy model) i dlatego słabiej odbierają sygnał. Tak więc pasowałoby do niego kupić zewnętrzną antenę (czyli dodatkowy koszt).
A i coś jeszcze mówili, że były modemy na USB (do CDMA). W tym wypadku przy przedłużeniu (na rok czy dwa?) z limitem 6 GB kosztowałby 99zł. Ale ostatnio podobno ich nie ma (to się już nie dopytywałem).
PS Trzeba się zdecydować miesiąc przed rozpoczęciem nowego okresu rozliczeniowego. W przeciwnym wypadku spodziewajmy się dużego rachunku (czyli samoistnie przedłużenie umowy: ptk 1.).
-
witam wszystkich! mam pytanie, umowa OFP kończy mi się 16 stycznia, okres rozliczeniowy mam 28. troszkę się zapomniałam i jeszcze nie przedłużyłam umowy, jeśli zrobię to w przyszłym tygodniu to jak zapłacę za te 12 dni między końcem umowy a okresem rozliczeniowym? wiem, że umowa przejdzie na czas nieokreślony i abonament wynosi wtedy 129 zł. czy będę musiała zapłacić całą tą kwotę? bardzo proszę o wyjaśnienie mi tej kwestii, pozdrawiam.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
W normalnej firmie przynajmniej na ostatni okres rozliczeniowy powinna być zniżka w pełnej wysokości. Z resztą za abonament do 28 stycznia masz już rachunek wystawiony (abo przecież płaci się "z góry"). Choć nie jestem pewien czy i później promocyjna cena abo nie obowiązuje. Ktoś by się musiał wypowiedzieć, ewentualnie trzeba dokładnie umowę przeczytać.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- wojteks
- *** Administrator ***
To w czym problem jeżeli zrobisz to przed 16.01?calineczka1988 pisze: jeśli zrobię to w przyszłym tygodniu
Nie pomagam na PW!
- wilq
- Stały użytkownik forum
Jeśli teraz przedłużysz to umowa nie przejdzie na czas nieokreślony.calineczka1988 pisze:jeszcze nie przedłużyłam umowy (...) wiem, że umowa przejdzie na czas nieokreślony
- kwj
- Użytkownik forum
Wczoraj dzwoniłem do mojego zaprzyjaźnionego salonu Orange o przedłużenie umowy na Freedom Pro. Bez targowania się dostałem w opcji 12 miesięcy i bez modemu, podwyżkę limitu do 6 GB przy tej samej opłacie 49 zł 

- czarny
- Stały użytkownik forum
A są takiekwj pisze:zaprzyjaźnionego salonu Orange

Dostałeś standard,wszystkim taką ofertę przedłużeniową przedstawiają

Ostatnio zmieniony 2011-02-10, 12:13 przez czarny, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stały użytkownik forum
Ja dodatkowo dostałem propozycje modemu ADU-500a za 149 PLN. Oczywiście umowa na rok, limit podwyższony o 3 giga. Wziąłem ten modem, ponieważ mój MV410R jest obecnie w serwisie. ADU będzie alternatywą na wypadek kolejnej awarii...
- kwj
- Użytkownik forum
Są takie. Pisząc zaprzyjaźnionego mam na myśli bardzo miłą i pomocną obsługę.czarny pisze:A są takie![]()
Dostałeś standart,wszystkim taką ofertę przedłużeniową przedstawiająteż taką mam
Wiem, że dostałem standard, ale słyszałem, że w niektórych punktach próbują oszwabić nie znających tematu. Tak jak punkt Orange w moim mieście. Dlatego wolę przejechać się 60 km dalej do "zaprzyjaźnionego salonu"

Ostatnio zmieniony 2011-02-10, 15:47 przez kwj, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik forum
Bo ludzie dają się oszwabiać, a orange to wykorzystuje. Widzę że jesteś trochę obeznany w temacie, więc po co jechać 60 km jak się ma salon pod nosem.kwj pisze: Są takie. Pisząc zaprzyjaźnionego mam na myśli bardzo miłą i pomocną obsługę.
Wiem, że dostałem standard, ale słyszałem, że w niektórych punktach próbują oszwabić nie znających tematu. Tak jak punkt Orange w moim mieście. Dlatego wolę przejechać się 60 km dalej do "zaprzyjaźnionego salonu"
- kwj
- Użytkownik forum
Żeby być obsłużonym w miłej atmosferzeMichu55 pisze:więc po co jechać 60 km jak się ma salon pod nosem.

-
- Stały użytkownik forum
Dziś zadzwoniła do mnie konsultanta z Orange aby przedłużyć umowę. Zaproponowała: limit 6 GB za tę samą cenę i umowę na rok liczoną od dnia podpisania aneksu . Limit większy również "od teraz", chociaż obecna umowa kończy się dopiero w maju. Jak sądzicie czy to realne? Czy ktoś miał taką propozycję? Ciekawe jak to będzie wyglądało w umowie
?