Airlive G.DUO problem z połączeniem

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
jargus
Początkujący użytkownik forum

Airlive G.DUO problem z połączeniem

Post autor: jargus »

Witam wszystkich .Potrzebna mi pomoc przy konfiguracji Airlive G.DUO . Mam internet radiowy dawca Airlive WT-2000ARM z neo . Teraz odbieram przez kartę sieciową bez żadnych kłopotów chcę podzielić ten internet na dwa kompy bezprzewodowo. Po podłączeniu anteny zewnętrznej do g.duo i próbie konfiguracji nic z tego za każdym razem komunikat ,,Connect to Jaro: Connection failure. Please chek your wirwless encryption settings and try again '' Tryb konfiguracji WISP+AP Skanowanie sieci znajduje daje połącz wpisuje hasło bo sieć jest zabezpieczona WEP próba łączenia i nic komunikat jak wyżej . W routerze jest filtrowanie MAC adres G.DUO dopisałem i nic z tego próbowałem z klonowaniem adresów czyli wpisałem ten który mam na mojej karcie sieciowej i nic z tego też ten komunikat. Konfiguracje robię zgodnie z manualami które znalazłem w internecie . [/b]
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Airlive G.DUO problem z połączeniem

Post autor: Jo_gurt »

jargus pisze:adres G.DUO dopisałem
Który? G.duo ma pewnie ze 4 :P
jargus

Próbowałem pierwszy czyli LAN drugi też WAN i nic zastanawiam się czy czasem nie muszę coś zmienić w WT-2000ARM może tam jest coś nie tak .
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

jargus, wyłącz filtr MAC na początek.
jargus

Dzięki za pomoc w sumie to sam poradziłem sobie twardy reset WT-2000ARM ustawienie od nowa i poszło nowe ustawienia bez filtrowania MAC jeszcze muszę tylko szyfrowanie włączyć .Śmiga pięknie na dwa kompy konfiguracja zgodna z tym co znalazłem na forach poza tym wszystko jest po polsku w G.DUO każdy da sobie z tym rade tak jak kolega wyżej napisał filtrowanie MAC robiło problemy przy podłączeniu .temat można zamknąć . :ok:
ODPOWIEDZ