Przeglądając zawartość internetu spotkałem się z "nietrzymaniem akumulatora" routera axesstel. Sprawdziłem to u siebie - bateria trzyma około 5 minut. Akumulatorek został podłączony około 1,5 roku wstecz do routera, który praktycznie zasilany był przez cały okres użytkowania zasilaczem dołączonym do zestawu. Około 2,5 godz. powinien zasilać urządzenie, kilkakrotne uruchamiania bez zasilania są dalekie od postawionej mu normy. Kończy mi się gwarancja, czy ktoś z użytkowników wymieniał akumulatorek w ramach gwarancji? Jak jest z żywotnością tego urządzenia?.
Dodam, że przeglądając warunki gwarancji nie znalazłem określenia, że akumulator nie podlega gwarancji, jak to bywa w niektórych sprzętach elektronicznych.
[OFP] Gwarancja Axesstel
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- czerwon
- Stały użytkownik forum
Re: [OFP] Gwarancja Axesstel
Nie rozumiem tylko po co podłączyłeś akumulatorek skoro i tak używałeś zasilacza? Wg. mnie sprawa wygląda tak: modem pobierał prąd z akumulatora, który w tym czasie był ładowany i tak przez 1,5 roku co teraz może skutkować obniżeniem jego wydajności. A co do gwarancji myślę, że powinieneś przedzwonić do bok'u i zapytać się ich czy to uwzględnią, ale raczej wątpię bo z każdym akumulatorem prędzej czy później tak się dzieje.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
W takim sprzęcie jak w upsie, aku jest po to żeby był jak prądu zabraknie.czerwon pisze:Nie rozumiem tylko po co podłączyłeś akumulatorek skoro i tak używałeś zasilacza?
Router zasilany jest pewnie z zasilacza, ale układ ładowania jest pewnie do bani podając napięcie przy aku naładowanym do 100%, powinien pozwolić się rozładować do pewnego stopnia i potem doładować do 100% itd.czerwon pisze:modem pobierał prąd z akumulatora, który w tym czasie był ładowany i tak przez 1,5 roku co teraz może skutkować obniżeniem jego wydajności.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- czerwon
- Stały użytkownik forum
Owszem, ale do tego jest jeszcze wymagany zasilacz ups bądź laptop z baterią.krystianb pisze:W takim sprzęcie jak w upsie, aku jest po to żeby był jak prądu zabraknie.
Jestem za.krystianb pisze:powinien pozwolić się rozładować do pewnego stopnia i potem doładować do 100% itd.