Comander 2 EDGE + Antena 16,5 dBi czy złapie EDGE ?

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maciek
Specjalista bezprzewodowy-senior

Comander 2 EDGE + Antena 16,5 dBi czy złapie EDGE ?

Post autor: Maciek »

Witam, mieszkam w miejscowosci Łazy Małe w województwie Dolnośląskim. Poniżej umieściłem link do screena ze strony z zasięgiem EDGE iPlus.

http://images20.fotosik.pl/3/65d8bf394b8180b0.png

Chciałbym złapać zasięg EDGE ale kompletnie nie wiem czy to <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> możliwe bardzo proszę o odpowiedź.

PS: Na zasięgu gprs moe pingi wynosiły 400/450 ms, jaki ping mialbym w edge ?
Gringo
Stały użytkownik forum

Re: Comander 2 EDGE + Antena 16,5 dBi czy złapie EDGE ?

Post autor: Gringo »

Z mapki wynika że masz nadajnik z EDGE w Twardogóra cid 4087 z mapa.szukacz.pl wynika ze od ciebie jest ok 14km. Także myśle że z antena
16,5 dBi złapiesz edge.Pytanie tylko czy sygnał bedzie na tyle silny aby jakość i predkość była zadowalająca. Ja np. na zwykłym telefonie wymuszając dany kanał uzyskuje połoczenia z bts-ami odalonymi odemnie o 15-20km.
Awatar użytkownika
Maciek
Specjalista bezprzewodowy-senior

Ale jaka predkosc przy 15-20 km ?

Post autor: Maciek »

Ok spoko, łączysz się z bts'em który jest oddlaony od ciebie o 15-20 km ale jaka predkosc osiagasz i jaki masz PING ? bo to ciekawi mnie najbardziej :)
Gringo
Stały użytkownik forum

Re: Comander 2 EDGE + Antena 16,5 dBi czy złapie EDGE ?

Post autor: Gringo »

Nie używam telefoni komórkowej do łączenia się z internetem.Pisałem o połoczeniu głosowym. :wink:
ODPOWIEDZ