Doradzcie Jakiego Neta na Wieś :D

Wszystko na temat pozostałych metod dostępu do internetu, czyli łącza przewodowe (TPSA, Dialog, Netia).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Powercio
Początkujący użytkownik forum

Doradzcie Jakiego Neta na Wieś :D

Post autor: Powercio »

Okey jak w temacie . Mój kod pocztowy to 83-262 Czarna Woda mieszkam w Wojtalu w woj. Pomorskim :D Warunki mam takie :
-miesięczny abonament to maxymalnie 60zł
-nielimitowany limit danych w dzień i noc
-nie mam w domu telefonu stacjonarnego ale koło mojego domu biegnie linia telefoniczna nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ;D
-no i ping około 100 ;D
Zastanawiałem się nad Netią http://www.netia.pl/oferta_dla_domu,inf ... 3wodzDbPag , 4mbit/s lub 8mbit/s lecz nie wiem czy zasięg jest :( jeszcze jest Orange ale tam jest 3Gb limit :( a to mi nie starczy bo ściągam filmy itp. jest jeszcze Orange Freedom ale nie mam telefonu stacjonarnego to samo z Tp :( a o Blueconnect nie wspominajcie mam go teraz i kończy mi się umowa a jest tak beznadziejny że limit mam 512mb a maxymalna prędkość przy ściąganiu to 40kb/s :( Proszę o szybką odpowiedź ...
Awatar użytkownika
Oficer
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: Doradzcie Jakiego Neta na Wieś :D

Post autor: Oficer »

Jak byś nie zauważył wymieniony przez ciebie link to internet neti ale na kablu .
ambor20
Użytkownik forum

Post autor: ambor20 »

Złożyć wniosek do tepsy jest nadzieja że podłączą , pozostałe opcje mają jedną wadę -limity .Jest jeszcze Wimax z Ery i Netii kwestia zasięgu ale transfer to 1 mbit/s :papa:
jarilitmanen

Post autor: jarilitmanen »

Zdecydowanie odradzam brania orange free. Sam wziąłem i teraz żałuję bo muli strasznie a transfer taki że lepiej nie mówić.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

jarilitmanen, wyłącz kompresję (włącza vpn). Od tego też muli bo wszystko przez serwer kompresujący leci.
jarilitmanen

Post autor: jarilitmanen »

Ale jak to zrobić bo nie bardzo wiem.

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2010-12-31, 17:38 ]
Wycinam spam w kawałku tekstu udającym podpis!
Ostatnio zmieniony 2010-12-31, 17:37 przez jarilitmanen, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ