iPlus i Peer2peer ??

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Artur_prezes
Specjalista bezprzewodowy-junior

iPlus i Peer2peer ??

Post autor: Artur_prezes »

Chciałbym z laptopem tak jak w domu ściągnąc sobie jakąś muzę(plik po około 5MB) z np. eMule tylko jest mały problem: nie działa mi P2P, lub ustawienia mam złe..Powiedzcie mi drodzy userzy jak to jest w internecie komówkowym?? :?: :?: .Mam zasięg UMTS,EDGE I GPRS
CLEARW'RE
Broadband
dirocker
Użytkownik forum

Re: iPlus i Peer2peer ??

Post autor: dirocker »

Mam ten sam problem. Widzę jednak, że nie ma tu mądrych, ktorzy potrafiliby odpowiedzieć na te pytanie.
Awatar użytkownika
lkmc
Stały użytkownik forum

Post autor: lkmc »

Co to znaczy nie dziala? Jesli nie masz zewnetrznego IP powinienes miec low id ale powinno dzialac, z IP zewnetrznym bys mial High id.
Operator oferuje dwa rodzaje ip zewnetrznego: dynamiczne i statyczne, w przypadku dynamicznego emule dostaje nowy client id z kazda sesja, przy ip statycznym mozna juz programik sobie fajnie rozbujac.
Moze warto tez sprobowac Bearshare Lite lub innego klienta gnutelli, nie stawia on takich wymagan polaczeniu jak emule.
N6220 & moto c975
dirocker
Użytkownik forum

Post autor: dirocker »

Po prostu nie działa. Po uruchomieniu trochę pobiera i wysyła, trwa to ok. 10 sekund i koniec. Miałem emula, bittorenta a teraz uTorrenta. Nic nie mogę ściągnąć. W uTorrencie mam komunikat "Error! Port 49162 does not appear to be open."
sapnews
Stały użytkownik forum

Post autor: sapnews »

Wygląda na to, że operator blokuje porty - z tym, że zapewne w BOK nie będą potrafili odpowiedzieć na to pytanie.
Awatar użytkownika
Artur_prezes

Post autor: Artur_prezes »

I sam rozwiazałem swój problem :wink: . Poprostu zainstalowałem eMule'a Plus i róbowałem się połączyc z jakimś serwerem. Na niektórych wyskakiwał komunikat, że mam low ID, ale normalnie się łączyłem i ściągałem co chciałem, na próbę nawet zaczałem ściąga plik około 100 MB i też normalnie się ściągnął z szybkością -/+ 25 kB/s
CLEARW'RE
Broadband
Awatar użytkownika
pimosz

Post autor: pimosz »

Ja w IPlusie wszystko mam OK
Jarek1233
Stały użytkownik forum

Post autor: Jarek1233 »

Twój problem może tkwić w tym że nie możesz się zalogować na serwery,albo wyrzucają cie z nich.To jest spowodowane przez lowIP,w komunikatach pokazuje się że jesteś na czarnej liście.
Comander GPRS Bydgoszcz
ODPOWIEDZ