iPlus i Peer2peer ??
Moderator: Moderatorzy
- Artur_prezes
- Specjalista bezprzewodowy-junior
iPlus i Peer2peer ??
Chciałbym z laptopem tak jak w domu ściągnąc sobie jakąś muzę(plik po około 5MB) z np. eMule tylko jest mały problem: nie działa mi P2P, lub ustawienia mam złe..Powiedzcie mi drodzy userzy jak to jest w internecie komówkowym??
.Mam zasięg UMTS,EDGE I GPRS
CLEARW'RE
Broadband
Broadband
-
dirocker
- Użytkownik forum
Re: iPlus i Peer2peer ??
Mam ten sam problem. Widzę jednak, że nie ma tu mądrych, ktorzy potrafiliby odpowiedzieć na te pytanie.
- lkmc
- Stały użytkownik forum
Co to znaczy nie dziala? Jesli nie masz zewnetrznego IP powinienes miec low id ale powinno dzialac, z IP zewnetrznym bys mial High id.
Operator oferuje dwa rodzaje ip zewnetrznego: dynamiczne i statyczne, w przypadku dynamicznego emule dostaje nowy client id z kazda sesja, przy ip statycznym mozna juz programik sobie fajnie rozbujac.
Moze warto tez sprobowac Bearshare Lite lub innego klienta gnutelli, nie stawia on takich wymagan polaczeniu jak emule.
Operator oferuje dwa rodzaje ip zewnetrznego: dynamiczne i statyczne, w przypadku dynamicznego emule dostaje nowy client id z kazda sesja, przy ip statycznym mozna juz programik sobie fajnie rozbujac.
Moze warto tez sprobowac Bearshare Lite lub innego klienta gnutelli, nie stawia on takich wymagan polaczeniu jak emule.
N6220 & moto c975
-
dirocker
- Użytkownik forum
Po prostu nie działa. Po uruchomieniu trochę pobiera i wysyła, trwa to ok. 10 sekund i koniec. Miałem emula, bittorenta a teraz uTorrenta. Nic nie mogę ściągnąć. W uTorrencie mam komunikat "Error! Port 49162 does not appear to be open."
-
sapnews
- Stały użytkownik forum
Wygląda na to, że operator blokuje porty - z tym, że zapewne w BOK nie będą potrafili odpowiedzieć na to pytanie.
- Artur_prezes
I sam rozwiazałem swój problem
. Poprostu zainstalowałem eMule'a Plus i róbowałem się połączyc z jakimś serwerem. Na niektórych wyskakiwał komunikat, że mam low ID, ale normalnie się łączyłem i ściągałem co chciałem, na próbę nawet zaczałem ściąga plik około 100 MB i też normalnie się ściągnął z szybkością -/+ 25 kB/s
CLEARW'RE
Broadband
Broadband
- pimosz
-
Jarek1233
- Stały użytkownik forum
Twój problem może tkwić w tym że nie możesz się zalogować na serwery,albo wyrzucają cie z nich.To jest spowodowane przez lowIP,w komunikatach pokazuje się że jesteś na czarnej liście.
Comander GPRS Bydgoszcz