Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.
Chciałbym z laptopem tak jak w domu ściągnąc sobie jakąś muzę(plik po około 5MB) z np. eMule tylko jest mały problem: nie działa mi P2P, lub ustawienia mam złe..Powiedzcie mi drodzy userzy jak to jest w internecie komówkowym?? .Mam zasięg UMTS,EDGE I GPRS
Co to znaczy nie dziala? Jesli nie masz zewnetrznego IP powinienes miec low id ale powinno dzialac, z IP zewnetrznym bys mial High id.
Operator oferuje dwa rodzaje ip zewnetrznego: dynamiczne i statyczne, w przypadku dynamicznego emule dostaje nowy client id z kazda sesja, przy ip statycznym mozna juz programik sobie fajnie rozbujac.
Moze warto tez sprobowac Bearshare Lite lub innego klienta gnutelli, nie stawia on takich wymagan polaczeniu jak emule.
Po prostu nie działa. Po uruchomieniu trochę pobiera i wysyła, trwa to ok. 10 sekund i koniec. Miałem emula, bittorenta a teraz uTorrenta. Nic nie mogę ściągnąć. W uTorrencie mam komunikat "Error! Port 49162 does not appear to be open."
I sam rozwiazałem swój problem . Poprostu zainstalowałem eMule'a Plus i róbowałem się połączyc z jakimś serwerem. Na niektórych wyskakiwał komunikat, że mam low ID, ale normalnie się łączyłem i ściągałem co chciałem, na próbę nawet zaczałem ściąga plik około 100 MB i też normalnie się ściągnął z szybkością -/+ 25 kB/s
Twój problem może tkwić w tym że nie możesz się zalogować na serwery,albo wyrzucają cie z nich.To jest spowodowane przez lowIP,w komunikatach pokazuje się że jesteś na czarnej liście.