kabel USB do motoroli v980

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
magicch
Początkujący użytkownik forum

kabel USB do motoroli v980

Post autor: magicch »

Przekopiowałem z forum o telefonach, bo problem mam nadal nierozwiązany. Może tu mi ktoś będzie umiał pomóc?

Witam,
łączę się z netem za pomocą motoroli v980. Niestety bateria bardzo szybko sie rozładowuje, więc postanowiłem kubić kabel, który podczas podłączenia do kompa będzie jednocześnie ładował telefon. Kupiłem go przez neta w matrax.net (adres tego sklepu znalazłem na tym forum). Niestety za pomocą tego kabla nie udaje mi się uzyskać połączenia z netem. Windows widzi modem, jednak pojawia sie komunikat,że jedno z urzadzeń USB ma awarię. Nie umiem sobie z tym poradzić. Czy ktoś z forumowiczów mógłby mi pomóc? W czym jest problem? Dodam,ze mam winows XP i łączę się z netem przez dial up.
Jarek1233
Stały użytkownik forum

Re: kabel USB do motoroli v980

Post autor: Jarek1233 »

A prówałeś wysyłać jakieś pliki do koma z kompa?
Comander GPRS Bydgoszcz
magicch

nie próbowałem. Ale łączyłem się przez mobile phone tools i przez komputer jestem w stanie zadzwonić telefonem na inny numer, ale przy połączeniu z netem (również tym inicjowanym przez mobile phone tools) wyświetla się komunikat, że urządzenie usb ma awarię, jednak windows nie umie jej określić. Telefon jest normalnie widoczny jako modem, więc nie wiem, o co chodzi...
Za tą sytuację winny jest pewnie kabel, bo przez oryginalny kabel motoroli (ale ten, który nie zasila) łączy się bez problemów.
magicch

OK, próbowałem przesłać plik z komputera do telefonu. Pojawia się informacja, że telefon zerwał połączenie.
ODPOWIEDZ