to musisz ją wymienić na "białą" żeby korzystać z CDMA w OF 59 (że o zakupie modemu CDMA nie wspomnę).
Niunia pisze:A co do APN to ustawiłam i wyskoczyło mi " Nie można połączyć ze zdalnym komputerem, więc port używany do tego połączenia został zamknięty...." Więc u mnie jednak cos nie tak
A przed sprawdzeniem dzwoniłaś do BOK Orange z prośbą o włączenie dostępu do APN 'vpn' ? Bo bez tego ani rusz... APN 'vpn' jest dostępny tylko po nadaniu uprawnień przez BOK (jest to bezpłatne, ale trzeba do nich zadzwonić i to załatwić).
Niunia pisze:Cały czas używam E220 bo E1752 przerywa strasznie na przedłużkach.
Kurczę no nie da rady bez przedłużek , bo modem jest na wysokosci 1,90 cm i pełny zasięg a przy komputerze zero
Dobrze, że mi powiedziałes z tym APN. Skąd wy to wszystko wiecie ?
You know what they say : once you kill a cow, you gotta make a burger.
Lady Gaga
Po włączaniu VPN sprawdź na Orange On-line czy jest dobrze naliczane, ja do dziś mam podwójne naliczanie a znajomy który kilka dni temu uruchomił tą opcje ma dokładnie to samo i nawet by nie wiedział gdybym mu nie powiedział żeby sprawdził biling.
Jest cala masa Modemow HSPA z wyjściem Antenowym.
Poszukaj coś na ALLeg. wpisując HSPA a później zwracaj uwagę na wyjście.
Jak coś wybierzesz to na Forum do oceny.
Niunia pisze:czyli to jest płatne, czy niesłusznie naliczają ?
VPN jest bezpłatny tylko jest jakaś awaria i czekam na naprawę już drugi tydzień dostając smsy z podziękowaniami że zgłosiłem reklamacje. Czekając na naprawę łączę sie poprzez standardowy APN: Internet z nadzieją może kiedyś naprawią VPN
To zależy od tego, czy znajdę cos ciekawego, jak bardzo tego zachcę to i może budżet sie znajdzie robię to trochę odwrotnie na pewno nie przed swiętami.
Lady Gaga
W taki sposób.
No dobra. Jak tak to ja polecam coś firmy Sierra Wireless.
Jeśli z HSPA tylko to Sierra Compass 888/889 (lepiej 889 bo ma 3G na 900/2100MHz, a widać, że zaczynają coś kombinować u nas z 3G 900MHz powoli).
Widzę, że można dorwać w dobrej cenie na ebayu: http://cgi.ebay.pl/Sierra-Wireless-889- ... 19c169ab2f
Za drugim razem uzyskałam zaskakującą odpowiedz - "dla indywidualnych użytkowników nie ma opcji wyłączenia kompresji tylko dla biznesowych".Mi włączył, pózniej wyłączył i włączył jeszcze raz. Opłatę wpisał jako "opłatę biznesową" nie wiem dlaczego ja mogę z tego korzystać skoro jestem indywidualny użytkownik, za ładne oczy, czy jak akurat nie dosłyszałam. Eh tam nie zadzwonię po raz trzeci, bo nie wiem co teraz usłyszę
Lady Gaga
To nie mów im że chcesz bez kompresji tylko że potrzebujesz możliwość łączenia poprzez VPN bez słowa o kompresji, ja im dałem taką informacje i bez problemu włączyli.
To już za pózno, bo mam włączone i płatne.A nie myslałam, że z tym będzie taki kociołek. A poza tym skoro miało to być darmowe to czemu stosować wobec nich słowne triki. Ja nie wiem jak to wam wszystko bezpłatnie i bezproblemowo wychodzi. Bo ja + BOK =
Lady Gaga
Niunia pisze:Ja nie wiem jak to wam wszystko bezpłatnie i bezproblemowo wychodzi.
Po dłuższej dyskusji z BOK nie dało się w ogóle włączyć (jakieś 15 minut i 4 konsultantów). Poszedłem do salonu Orange (okazuje się że partner) i tam mi to załatwili skutecznie i bezpłatnie.
Bezpłatnie tak ale bezproblemowo niestety nie nie dość że za połączenia VPN ściągają mi podwójnie z transferu to jak bym miał im jeszcze za to płacić miesięcznie to by było już całkiem denerwujące.