internet -> jaką usługę wybrać?
Moderator: Moderatorzy
- karmakoma
- Początkujący użytkownik forum
internet -> jaką usługę wybrać?
Telekomunikacja się wypięła na moim osiedlu dodam że mieszkam na <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font> a chce mieć internet poroszę o jakąś dobrą podpowiedz mam 4letniego zwykłego kompa(emeryta)
-
- Użytkownik forum
Re: internet -> jaką usługę wybrać?
A masz kablówke? Jeśli tak, to być może dostawca kablówki oferuje dostęp do internetu. A jak nie to zostaje Ci Internet komórkowy...
- karmakoma
jak juz pisałam <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font> nie ma kablówki
-
- Użytkownik forum
To sprawdź na stronach naszych operatorów komórkowych, u których będziesz miał najlepszy zasięg w miejscu, w którym aktualnie przebywasz. Chyba nic innego Ci nie pozostaje.
- karmakoma
jak by to było proste to bym tu nie szukała podpowiedzi wszystkie sieci super łapię tylko która jest najuczciwsza i <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> jak kompa stuningować.
-
- Użytkownik forum
Najuczciwsza?! Wszystkie nasze sieci oszukajują na wszystkim, żeby tylko zarobić... Praktykowałem Plusa i Orange i musze przyznać, że obie te sieci nie są za dobre. Jeszcze jest kwestia ile możesz przeznaczyć na abonament, instalacje i czy dużo będziesz korzystać (limity). Napisz do czego będziesz używać netu, przez ile czasu, itp to postaramy się Ci pomóc:)
- karmakoma
czas w necie nieokreślony24/24 transfer powiedzmy 128 +-bez szaleństw wydac chcę oczywiście jak naj mniej
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
No na takie transfery na "<font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font>" jak piszesz to zapomnij na internecie przez komórke lub modem ewentualnie.karmakoma pisze:czas w necie nieokreślony24/24 transfer powiedzmy 128 +-bez szaleństw wydac chcę oczywiście jak naj mniej
Co do płatnosci to masz za duże wymagania.Najmniej jest w abonamencie w BC w opcji za 39 zeta netto ale jest limit 0,5 GB.Za więcej trzeba zapłacić więcej.Poszukaj w ogłoszeniach na forum może ktoś proponuje odstąpienie umowy z nieograniczonym limitem.
Ostatnio zmieniony 2007-02-09, 10:03 przez Jaco, łącznie zmieniany 1 raz.
- karmakoma
dzieki ogłoszeń jest trochę ale co wybrać jak nie mam o tym pojęcia cesje itp co mam szukać
- Jaco
Sama również możesz zamieścić ogłoszenie że jesteś chętna przejąć od kogoś umowe na internet.karmakoma pisze:dzieki ogłoszeń jest trochę ale co wybrać jak nie mam o tym pojęcia cesje itp co mam szukać
- karmakoma
i to wszystko??? nie musze spełaniac jakić warunków sprzętowych czy cos w tym stylu???
- Jaco
Nikt na siłe niczego Ci tu nie będzie wciskał.Jesli masz komp PC szukaj modemu na USB ewentualnie możesz dokupić przejściówkę do modemu PCMCIA ale z tym mogą być problemy.Zapraszam do czytania forum.Jeśli masz telefon w sieci plusa lub orange i telefon z modemem to mozesz taka usługę sobie dołożyć do abonamentu i w każdej chwili z niej zrezygnować.Każdy modem ma jakieś wymagania sprzętowe ale nie bez przesady.karmakoma pisze:i to wszystko??? nie musze spełaniac jakić warunków sprzętowych czy cos w tym stylu???

- karmakoma
ok modem na usb .... znowu coś już wiem... wczoraj widziałam reklamę ery jestem kompletnym laikiem w tej dziedzinie jak już wcześniej pisałam gdyby to było dla mnie proste nie szukałabym tu pomocy bardzo ci dziekuję za podpowiedzi
- Jaco
Najpierw sprawdż sobie jakie technologie przesyłu danych oferuje w twojej strefie zamieszkania każdy z operatorów .Bo może się okazać że iPlus jest najtańszy ale ma tylko GPRS i EDGE a ERA ma również UMTS.To są przykłady.Proponuje pójść do tych salonów i zapytać.Może przyjadą i podłączą to w domu.Zapewne masz telefon komórkowy.Może napisz jaki to model to zobaczymy czy może z niego da się cos wydusić.Przede wszystkim w jakiej sieci masz najlepszy zasięg.
- karmakoma
telefon samsung c100 era karta, sony ericsson- jakiś padalec plus karta oba maja super zasięg a to -GPRS i EDGE a ERA ma również UMTS- to jest czarna magia. prredchwila dzwoniłam do Multimedia Polska i lipa w mojej dziurze nie instalują!!!
- Jaco
Skoro Era ma UMTS to już masz jakieś spojrzenie na to i owo.Wybor należy do ciebie.
- magmike
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Źle ją zrozumiałeś, dla niej te skróty to czarna magia, troche szkoda że taki z niej laik ale przynajmniej sie czegoś nauczy bo w szkole to same bzdury ;-)
Jeśli to ta Chełmża w kuj-pom. koło Torunia i Bydgoszczy to możesz nawet załapać EDGE w Plusie, czyli prędkości do 236 kb/s.
http://www.plusgsm.pl/zasieg/interaktywna_mapa_zasiegu/
W Erze chyba podobnie, więc mój typ to modem EDGE na USB - o to popytaj w salonach, zobaczysz ceny i podejmiesz decyzje.
Jeśli to ta Chełmża w kuj-pom. koło Torunia i Bydgoszczy to możesz nawet załapać EDGE w Plusie, czyli prędkości do 236 kb/s.
http://www.plusgsm.pl/zasieg/interaktywna_mapa_zasiegu/
W Erze chyba podobnie, więc mój typ to modem EDGE na USB - o to popytaj w salonach, zobaczysz ceny i podejmiesz decyzje.
pozdrawiam, magmike
- Jaco
Może żle może dobrze ale jak ja zaczynałem świat z internetem komórkowym to dużo czytałem to forum.Przecież ono po to tu jest.Wiele rzeczy pożytecznych można tu się dowiedzić.Wystarczy czytać.magmike pisze:Źle ją zrozumiałeś, dla niej te skróty to czarna magia, troche szkoda że taki z niej laik ale przynajmniej sie czegoś nauczy bo w szkole to same bzdury ;-)