O R A N G E - jak kupisz zebys nie zalowal

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
czniach
Początkujący użytkownik forum

O R A N G E - jak kupisz zebys nie zalowal

Post autor: czniach »

uzywam Business EveryWhere hsdpa juz jakis czas w W-wie na stegnach. dokupilem antene gsm, synal bdb. niestety rozlącza sie co 5 minut. transfer bardzo zmienny ogolnie na poziomie beznadziejnym. odradzam wszystkim ta firme. moj znajomy kupil w erze i jest OK
przewaks
Stary wyga bezprzewodowy

Re: O R A N G E - jak kupisz zebys nie zalowal

Post autor: przewaks »

Ja korzystam z BE i jestem bardzo zadowolony. Transfery stabilne, tak samo połączenie. Teksty typu "znajomy kupił w Erze i jest zadowolony" łatwo jest rzucać bez sprawdzenia. Raz Orange działa dobrze tu, innymm razem Era czy Plus się tną i nie da się korzystać. Niestety ta technologia nie jest doskonała i niedociągnięcia operatorów niestety się w tej kwestii zdażają.
LukasMWS
Użytkownik forum

Post autor: LukasMWS »

A może czas uporządkować kompa?
A może masz pecha...
Moje połączenie Orange TI w tej chwili trwa (niech zerknę) 11 godzin i nie zerwało. Tak w ogóle, to jeszcze nigdy mi nie zerwało połączenia EDGE.
Transfer: up max 110kb, down max 180kb.
Jak widzisz, u niektórych działa dobrze.

Inna rzecz, to kompetencja konsultantów...
Tu bywa bardzo kiepsko.
Orange - ED77 + ATK-20
czniach

zanim uruchomili HSDPA bylo OK - teraz sie tak skasztanilo... polaczenie sie nie zrywa lecz internet jako taki nie dziala. trzeba resetowac polaczenie i przez chwile znowu jest OK. kompa mam OK
sapnews
Stały użytkownik forum

Post autor: sapnews »

czniach pisze: trzeba resetowac polaczenie i przez chwile znowu jest OK. kompa mam OK
Każdy tak mówi - a nawet nie sprawdzi komutera. Proponuje odszukać temat bob'a o programie System Mechanic - mimo, że mowa tam o przyspieszaniu HSDPA, ale podejrzewam że w twoim przypadku on będzie i tak pomocny..
czniach

po zastosowanie System Mechanic'a jest kaszana niezmiennie
ODPOWIEDZ