Przejście z Acer D260 z Orange na ?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Przejście z Acer D260 z Orange na ?
Witam wszystkich. Mam pytanie dotyczące internetu z Orange. Posiadałem netbooka z promocji Orange za złotówkę z internetem. Pozbyłem się netbooka i została mi karta sim z opłacanym co miesiąc abonamentem i moje pytanie brzmi gdzie mogę umieścić kartę sim ? myślałem o jakimś tanim telefonie żeby to podłączyć do komputera. Pytanie jaka konfiguracja musi być ustawiona żeby działało mi to jak w netbooku i nie naliczało jakiś ogromnych kosztów. Miesięcznie mam 6Gb więc to mi starcza. Co mam zrobić, co polecacie ?
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Przejście z Acer D260 z Orange na ?
Kupiłbym modem USB na Allegro, jest to wydatek rzędu 120-150zł.Kart pisze: Co mam zrobić, co polecacie ?
Dane pakietowe, internet po APN internet.Kart pisze:Pytanie jaka konfiguracja musi być ustawiona żeby działało mi to jak w netbooku i nie naliczało jakiś ogromnych kosztów.
Na dzień dzisiejszy mało modemów wspiera CSD więc trudno się pomylić i skonfigurować dostęp po CSD.
-
- Początkujący użytkownik forum
Mam telefon myphona 6691 czy mogę go użyć jako modemu ?, dostałem także na kilka dni modem z blueconnectem ze ściągniętym simlockiem, ale instaluję się jako blueconnect czy jak wsadzę tam kartę to ruszy ? podejrzewam że muszę mieć jakieś inne sterowniki żeby skonfigurować to pod orange ?
-
- Guru bezprzewodowy
Telefon ma tylko GPRS, więc prędkość maksymalna to ~40kbps.Kart pisze:Mam telefon myphona 6691 czy mogę go użyć jako modemu ?
Nie wiem tylko czy obsługuje funkcje modemu.
Jaki to modem?Kart pisze: dostałem także na kilka dni modem z blueconnectem ze ściągniętym simlockiem
Wystarczy zmienić w ustawieniach APN/hasło/użytkownik z erainternet na internet.Kart pisze: podejrzewam że muszę mieć jakieś inne sterowniki żeby skonfigurować to pod orange ?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
A w Orange jasno jest w nowym regulaminie Orange Free, że nie ma możliwości połączenia się po CSD.marens pisze: Na dzień dzisiejszy mało modemów wspiera CSD więc trudno się pomylić i skonfigurować dostęp po CSD.