Nadzwyczaj słabe działanie interrnetu radiowego
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Nadzwyczaj słabe działanie interrnetu radiowego
Witam. Mam już od jakiegoś czzasu internet radiowy (ponad 3 lata), kiedyś działał w miarę dobrze, pingi były przeciętne do dostawcy(ok 10 ms) ale w tej chwili moj internet to masakra ;/ Pingi dochodza do ok.2000 do własnego serwera, czekam do kilku minut na otwarcie strony i czesto zrywa połączenie. Nie mam pojęcia czym to jest spowodowane, gdyż mój sąsiad mieszkając dom dalej, mając ten sam internet ma świetne osiągi...
-
- Stały użytkownik forum
Re: Nadzwyczaj słabe działanie interrnetu radiowego
Coś o firmie, sprzęcie, przepustowościach może by wspomnieć?
Zgłosiłeś problem do ISP?
Zgłosiłeś problem do ISP?
Pozdrawiam,
Razzor
Razzor
-
- Początkujący użytkownik forum
o sprzecie nie wiele moge powiedziec, tak facet przyjezdzal i powiedzial ,ze jest wszystko w porzadku, ze to pewnie wina pogody, ale przeciez nie zawsze u mnie pogoda jest zla. Chce tylko poznać ewentualne powody, moze z mojej strony ktore moglby by zwalniac internet. To jest prywaciarz działający na terenie mojej okolicy, mam dl: 1 mb/s ul: 128 kb/s> internet na czestotliwosci 2,4 GHz
Ostatnio zmieniony 2010-12-29, 18:33 przez darthekol, łącznie zmieniany 1 raz.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Po takich słowach...proponuję jak najszybciej rozglądać się za innym dostawcą.darthekol pisze:facet przyjezdzal i powiedzial ,ze jest wszystko w porzadku, ze to pewnie wina pogody
[ Dodano: 2010-12-29, 18:34 ]
Np. niski poziom sygnału - woda w antenie/konektorach/kablu koncentrycznym (jeśli takowe występują), oblodzona antena, uszkodzone radio, itp., itd.darthekol pisze:Chce tylko poznać ewentualne powody
Szklanej kuli nie mamy niestety...