Czy masz włączoną sieć WiFi przełącznikiem? Czy świeci się ikona WiFi?Cheops pisze:Żadnego konfliktu.
Konfiguracja TP-LINK TL-WR340G w sieci Aster
Moderator: Moderatorzy
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Konfiguracja TP-LINK TL-WR340G w sieci Aster
Nie pomagam na PW!
-
- Początkujący użytkownik forum
Mam włączoną, ale jest na niej coś w stylu gwiazdki. U mnie włącza to wszystkie połączenia bezprzewodowe, czyli sieć + bluetooth. Przy połączeniu przez kabel mam ekranik z wtyczką.wojteks pisze:Czy masz włączoną sieć WiFi przełącznikiem? Czy świeci się ikona WiFi?
- wojteks
- *** Administrator ***
No to nie wiem.Cheops pisze: ale jest na niej coś w stylu gwiazdki.
Nie pomagam na PW!
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem rozwiązany. Musiałem jednak wspomóc się Panem z serwisu od mojego dostawcy internetu. No i co fachowiec to fachowiec. Problem był następujący.
Trzeba było wyłączyć coś co nazywa się DHCP (wybaczcie laikowi, że coś mogę napisać niezbyt dokładnie) w ustawieniach samego routera. Okazało się, że przy włączonej tej funkcji moja antena (internet radiowy) nadawała adres IP i router nadawał swój. Stąd ciągły brak możliwości połączenia bezprzewodowego. Po zaznaczeniu "disable" w routerze (Advanced settings - DHCP - DHCP Server) wszystko śmiga jak ta lala.
Panu z serwisu bardzo dziękuję a ten wpis może komuś również pomoże.
Trzeba było wyłączyć coś co nazywa się DHCP (wybaczcie laikowi, że coś mogę napisać niezbyt dokładnie) w ustawieniach samego routera. Okazało się, że przy włączonej tej funkcji moja antena (internet radiowy) nadawała adres IP i router nadawał swój. Stąd ciągły brak możliwości połączenia bezprzewodowego. Po zaznaczeniu "disable" w routerze (Advanced settings - DHCP - DHCP Server) wszystko śmiga jak ta lala.
Panu z serwisu bardzo dziękuję a ten wpis może komuś również pomoże.