Połączenie internetu wifi do livebox-a
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Połączenie internetu wifi do livebox-a
Witam jestem tu nowy i za bardzo nie wiedziałem gdzie na pisać więc pisze tu.
Mam taki problem mam windowsa 7 i internet z takiego małego odbiornika wifi podobny do pendrive i chcę żeby ten internet był w moim liveboxe żeby on wysyłał tą sieć przez wi fi do mojej komórki ponieważ ona ma za słaby odbiornik wi wi wbudowany i nie wyszkujue tamtej sieci dało by rade tak zrobić ?
Mam taki problem mam windowsa 7 i internet z takiego małego odbiornika wifi podobny do pendrive i chcę żeby ten internet był w moim liveboxe żeby on wysyłał tą sieć przez wi fi do mojej komórki ponieważ ona ma za słaby odbiornik wi wi wbudowany i nie wyszkujue tamtej sieci dało by rade tak zrobić ?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Połączenie internetu wifi do livebox-a
Jak odpalisz na kompie <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194" target="_blank">»ICS«</a> a LB podłączysz kablem do niego, powinno śmigać.
O ile nie masz limitu <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=119029#119029" target="_blank">»TTL«</a>
O ile nie masz limitu <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=119029#119029" target="_blank">»TTL«</a>
-
tutaj jest z windowsem xp a ja mam 7 i tam nic nie pisze o liveboxe
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Funkcje są te same, mogą się inaczej nazywać. Wrzuć w googla windows 7 icsbolosoniacze pisze:tutaj jest z windowsem xp a ja mam 7
Nie jest ważne na co udostępnisz neta, może być inny komp, może być livebox.bolosoniacze pisze: i tam nic nie pisze o liveboxe
-
no ok ale przecież ja nie mam stałego łącza np.jak neostrada ani radiówki tylko tego neta z tego małego pendrive wi fi to da sie udostępnić do liveboxa a jak da to liveboxa czym do kompa podłączyć ?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
WiFi to radiówka.bolosoniacze pisze:jak neostrada ani radiówki tylko tego neta z tego małego pendrive wi fi
Kablem sieciowym, tzw. skrętką.bolosoniacze pisze: to liveboxa czym do kompa podłączyć ?
Warto by było też wyłączyć na LB serwer DHCP.
-
co to jest te lb-livebox tak ?
czyli tego neta co mam w kompie dzięki temu małemu wifi dokładnie sie nazywa tp link wn321g to mam to traktować jako radiówkę tak ?
czyli tego neta co mam w kompie dzięki temu małemu wifi dokładnie sie nazywa tp link wn321g to mam to traktować jako radiówkę tak ?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
LB = LiveBox
Tak.bolosoniacze pisze:czyli tego neta co mam w kompie dzięki temu małemu wifi dokładnie sie nazywa tp link wn321g to mam to traktować jako radiówkę tak ?
-
a lb jakim kablem mam podłączyć do kompa ?
i mógł byś mi skopiować te kroki które muszę wypełnić z tego 1 poradnika bo tamten 2 już sprawdzałem jest ok wszystko ale tego 1 nie moge pojąć
i mógł byś mi skopiować te kroki które muszę wypełnić z tego 1 poradnika bo tamten 2 już sprawdzałem jest ok wszystko ale tego 1 nie moge pojąć