tablet + mobilny net

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

dziobak99
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: tablet + mobilny net

Post autor: dziobak99 »

Jo_gurt,
Wiem, już miałem zainstalowane i wywaliłem cyana z powodu baterii słabo trzymała, poczekam na lepszą wersję ;P
Akurat miałem na myśli firmę samsung która sobie w kulki leci tak samo jak z tym że nie zrobiła sterownika do grafiki w tym telefonie, na tym przykładzie chciałem pokazać że nie tylko chińskie buble nie mają aktualizacji, jak widać niektóre firmy celowo ich nie robią, żeby sprzedać inny nowszy produkt, także nie byłbym pewien tak tych aktualizacji od samsunga/appla jeśli wyjdą ulepszone tablety tych firm za pól roku np:P
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

dziobak99 pisze:z powodu baterii słabo trzymała,
Ciekawe, ja mam 3 dni 20h i jeszcze 65%.
dziobak99 pisze:Akurat miałem na myśli firmę samsung która sobie w kulki leci
Business is business. Po co mają pakować pieniądze w budżetowy telefon jak można sprzedawać Galaxy S chociażby, czy nowsze wersje Spicy?
dziobak99 pisze:na tym przykładzie chciałem pokazać że nie tylko chińskie buble nie mają aktualizacji,
Jak widać koreańskie też :hyhy:
dziobak99

Jo_gurt pisze:Ciekawe, ja mam 3 dni 20h i jeszcze 65%.
Włącz internet hsdpa to zobaczysz co się będzie z baterią działo :P
Przynajmniej tak miałem przy wersji 6.5 jeszcze ;)
Ale offtop robimy :D
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

dziobak99 pisze:Włącz internet hsdpa to zobaczysz co się będzie z baterią działo :P
Włączam kiedy potrzebuję, po co cały czas? :)
kabelek
Początkujący użytkownik forum

Post autor: kabelek »

dziobak99 pisze:Jeśli chcecie w miarę dobry tani tablet na androidzie to jedynie archosa, np:
http://allegro.pl/archos-7-internet-tab ... 46840.html
No no name to to nie jest, jednak wiadomo, że na polskim rynku firma może nie aż tak bardzo znana, chociaż Orange ma np. tablet tej marki w ofercie (sprzedawany razem z którymś z fonów HTC).
kushi

Post autor: kushi »

Na Tabletowo, bodajże wczoraj, pojawił się artykuł przedstawiający w jednym miejscu oferty mobilnego internetu z dostępnymi tabletami internetowymi. Jeśli jesteście zainteresowani, to odwieźcie ten link.
dziobak99

Nie no brać u operatorów to samobójstwo :D
Awatar użytkownika
guteq
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: guteq »

My tu sobie gadu gadu, a tymczasem nasz rodzimy Trak wprowadza tablet za 899 zł z VAT :ok:
Pozdro,
GutEQ
Awatar użytkownika
Ravir
Stały użytkownik forum

Post autor: Ravir »

Ja polecam inne rozwiązanie : Posiadam od dwóch lat Netbook/Tablet GIGABYTE M912M
Waga 1.2 Kg, dotykowy ekran, a co NAJWAŻNIEJSZE jest to normalny, netbook z normalną klawiaturą, na którym BEZ kłopotu działa Windows XP / Windows 7 czy Linux.
Używam go i po miesięcznych testach iPada oraz Samsungowego Galaxy Pad'a NIGDY nie przesiądę się na nie. Ja w swoim mam 6 komorową baterię i dysk SSD - czas pracy zbliżony do Padów - jedynie waga większa. Ale z drugiej strony mam NORMALNY komputer, czyli odpada mi jedno urzadzenie. Łączność mi zapewnia modem - w postaci wew. karty. Jest to wprawdzie kompromis - ale po za niewiele większymi wymiarami oraz trochę większą większa wagą mam urzadzenie - które bije na głowę "pady" pod względen funcjonalności. Mały w sumie kompromis i mam JEDNO urzadzenie do noszenia - a nie PAD'a i Laptop'a

Jeśli nie chcemy netbooka / tabletu - polecam inne urządzenie na przykład Viliv serii X70 - nadal mamy Intel Atom, Windows/Linux tyle, ż nie mamy klawiatury i wagowo oraz gabarytowo mamy to samo co iPad czy Galaxy Pad. Z wym, że jak do Viliv X70 podłączymy klawiaturę, myszę i monitor to mamy PEŁNOWYMIAROWY komputer a iPad dalej pozostanie kiepskim iPadem.

Obecnie testuję ten sprzęt - ma służyć przedstawicielom handlowym w mojej firmie - dzięki modemowi 3G handlowcy będą mieli dostęp On-Line do systemu ERP w firmie. I powiem, że jest REWELACYNY - poważnie sie zastanawiam czy go nie kupić.

Tu Macie filmik z testu sprzętu w TVN Turbo :

http://mypda.pl/komputer-umpc-viliv-x70 ... p1271.html
Sierra Wireless USB 309 + AD ADU-635 WA + Draytek Vigor 2910G
kabelek

Post autor: kabelek »

dziobak99 pisze:Nie no brać u operatorów to samobójstwo :D
Dlaczego, jak ktoś chce od razu załatwić sobie net, no to jest jakaś opcja. Pewnie za jakiś czas cena samych urządzeń będzie spadać, zresztą już teraz pojawiają się tańsze modele u opów (np Huawei s7 w Orange).
marioking

Post autor: marioking »

Ravir pisze: Jeśli nie chcemy netbooka / tabletu - polecam inne urządzenie na przykład Viliv serii X70 - nadal mamy Intel Atom, Windows/Linux tyle, ż nie mamy klawiatury i wagowo oraz gabarytowo mamy to samo co iPad czy Galaxy Pad. Z wym, że jak do Viliv X70 podłączymy klawiaturę, myszę i monitor to mamy PEŁNOWYMIAROWY komputer a iPad dalej pozostanie kiepskim iPadem.
A atom to dalej atom, czyli kicha Jak zainstalujesz na tym windowsa to wiele wiecej nie zrobisz :P Jak linuxa to moze i cos da sie zrobic ale pograc w cos znowu bedzie ciezko. Zamiast tego x70 za 2500 wolalbym juz jakiegos archosa za polowe ceny....jest hdmi czyli mozna podlaczyc do monitora... sa usb, pod modem albo pendrive ale czy klawiatury nie da sie podlaczyc? I w sumie dla mnie nie gorszy sprzet od tego czegos na atomie za 2x wieksza kase. Tablety z atomami to dla mnie jakis zart, juz same netboki to jakies karykatury laptopow, niby mniejsze i tansze ale o ile bardziej ograniczone. A warianty tabletowe to okazja dla producentow do koszenia idiotow. Niby bebechy jak w netbokach za 900-1000 a przez to ze dodali ekan dotkowy cena po 2000-3000.... pewnie za ten zawiasik tyle krzycza :P Poronione

[ Komentarz dodany przez: Sundance_kid: 2010-12-29, 18:09 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Ostatnio zmieniony 2010-12-29, 18:08 przez marioking, łącznie zmieniany 1 raz.
ryba825
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: ryba825 »

marioking pisze:Jak linuxa to moze i cos da sie zrobic ale pograc w cos znowu bedzie ciezko.
No sorry bardzo, ale tablety nie mają służyć do grania w Crysisa...
marioking pisze:A warianty tabletowe to okazja dla producentow do koszenia idiotow.
Licz się ze słowami...
dziobak99

marioking pisze:A warianty tabletowe to okazja dla producentow do koszenia idiotow.
Na czymś trzeba zarabiać, tak samo jak na netbookach, jest mnóstwo ludzi którzy się na takie coś łapią i potem przepłacają połowę więcej za sprzęt, to samo z modemami... po co płacić u operatora 400zł jak można mieć za 130zł na allegro, ale niewiedza kosztuje...
Niestety z tego co ja obserwuję to bardzo dużo ludzi w tym kraju ma problemy z myśleniem, a że cwani operatorzy to wykorzystują (i nie tylko oni) to inna sprawa, pieniądz to pieniądz, życie.
Koniec offtopu :P
ODPOWIEDZ