iPlus Modem PCMCIA Option Globetrotter EDGE + HP nx 7400

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Alexandro30
Początkujący użytkownik forum

iPlus Modem PCMCIA Option Globetrotter EDGE + HP nx 7400

Post autor: Alexandro30 »

Witam wszystkich

jestem tu nowy i <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> czy we własciwym dziale napisałem , jesli złym to przepraszam z góry,

Mam pewnien dylemat; otóz mam laptopa HP nx 7400 EY508es i chciał bym załozyc internet bezprzewodowy z sieci telefoni plus czyli tzw. iPlusa - chyba najlepszy wybór na dzien dzisiejszy :?: a najtanszy u nich modem na PCMCIA Option Globetrotter EDGE (189zł) i o nim własnie mysle tylko czy bedzie on współpracował z moim laptopem bezproblemowo?

Chciałbym tez sie dowiedziec jak współpracuje on na przejsciówce do stacjonarnego - czy ten modem bedzie działał na przejsciówce do stacjonarnego PC i czy ma on wejscie do podłączenia anteny zewnetrznej jak by był problem z zasiegiem?.
Według mapy iPlusa jest umnie zasieg EDGE/GPRS ale wiadomo teoria a praktyka to bywa róznie a mieszkam na podkarpaciu w okolicach mielca.

sprawa bardzo pilna dla mnie w związku z tym prosze o mozliwie szybką odpowiedz.

pozdrawiam
dzieki za pomoc
sapnews
Stały użytkownik forum

Re: iPlus Modem PCMCIA Option Globetrotter EDGE + HP nx 7400

Post autor: sapnews »

Modemy Optiona powinny bez problemu działać na laptopach HP Compaq.

Ja posiadam nx6310 i testowałem go z Option Globetrotter GPRS - działał bez problemu.

Co do EDGE - powinien działać. Sprawdzałem na nokii 6103 EDGE w Rzeszowie i mapka się Plusa się zgadzała - więc można powiedzieć, że również będziesz miał szczęście :]
Alexandro30
Początkujący użytkownik forum

Re: iPlus Modem PCMCIA Option Globetrotter EDGE + HP nx 7400

Post autor: Alexandro30 »

oki dzieki za info - pewnie go wezme zresztą nie mam innej alternatywy a jak wygląda jego sprawnosc na przesjciówce do stacjonarki - działa równie dobrze?
dzieki za pomoc
ODPOWIEDZ