Twój Internet Standard ! -> usługa
Moderator: Moderatorzy
Twój Internet Standard ! -> usługa
Witam ! Nie wiem czy wiecie ale w Orange jest nowa usługa dla abonamentowców ! Można sobie włączyć transmisje danych ! Usługa nazywa się Twój Internet Standard (60zł, 0,5 Gb transferu) oraz Twój Internet Premium (120zł miesięcznie, 4 Gb transferu! ) !
Ja chcę sobie włączyć na 2 miesiące Twój Internet Standard czyli 0,5 Gb transferu miesięcznie !
Czy do przeglądania stron, poczta, GG starczy ? Nie zamierzam ściągać żadnych dużych plików, ponieważ na co dzień mam internet w domu !
EDIT:
Modyfikacja tematu (uzupelnienie po ->)
(BliSki)
Ja chcę sobie włączyć na 2 miesiące Twój Internet Standard czyli 0,5 Gb transferu miesięcznie !
Czy do przeglądania stron, poczta, GG starczy ? Nie zamierzam ściągać żadnych dużych plików, ponieważ na co dzień mam internet w domu !
EDIT:
Modyfikacja tematu (uzupelnienie po ->)
(BliSki)
-
- Stały użytkownik forum
Re: Twój Internet Standard ! -> usługa
No nie wiedziałem a w mixie tez można włączyć?
No i ciekawe kiedy orange i era ma zamiar wprowadzić swój odpowiednik simdaty, bo obecnie to tylko abo dla tych sieci się liczy.
No i ciekawe kiedy orange i era ma zamiar wprowadzić swój odpowiednik simdaty, bo obecnie to tylko abo dla tych sieci się liczy.
Nie w MiXie nie można tego włączyć. Tylko w Twój Plan i Twój Nowy plan !
Czy może mi ktoś odpowiedzieć czy 0,5 GB mi miesięcznie starczy na przeglądanie, WP, poczta, gg, pare stronek i GG ???
Co będzie jeśli przekrocze limit ?
Czy może mi ktoś odpowiedzieć czy 0,5 GB mi miesięcznie starczy na przeglądanie, WP, poczta, gg, pare stronek i GG ???
Co będzie jeśli przekrocze limit ?
Myślę że po przekroczeniu limitu płacisz po normalnej taryfie jakbyś tego nie aktywował czyli drogo.
Co do ilości danych polecam GDS Byte Counter,nim sobie zmierzysz ile MB wysyłasz i odbierasz
Co do ilości danych polecam GDS Byte Counter,nim sobie zmierzysz ile MB wysyłasz i odbierasz

- bogas88
- Użytkownik forum
ja tego używam, nacodzień łączy mi się 115,3Kb/s a ściąga się średnio ok 5-10kb, stronki chodzą całkiem ok, ale po przekroczeniu limitu 500mb, stronki chodzą całkiem znośnie ale nic nie ściągniesz, bo to niemożliwe poprostu. Łącze sie przez SE W810i, do gg czy stron w zupełności wystarczy, Po przekroczeniu limitu nic więcej sie nie placi tylko transfer spada.
-
- Początkujący użytkownik forum
x
to znaczy, ze moge sobie ta usluge wlaczyc, a gdy nie bedzie potrzebna np po 2 miesiacach wylaczyc?
czy mozna by do tej uslugi dostac jakis duplikat karty?
i teraz jeszcze jedno czy predkosci polaczenia z internetem z wlaczona usluga i bez wlaczonej sa takie same? bo chcialbym potestowaac przed wlaczeniem?
czy mozna by do tej uslugi dostac jakis duplikat karty?
i teraz jeszcze jedno czy predkosci polaczenia z internetem z wlaczona usluga i bez wlaczonej sa takie same? bo chcialbym potestowaac przed wlaczeniem?
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Prędkość z usługą i bez jest taka sama - prędkość zależy od zasięgu/technologi, od telefonu i od ilości osób kożystających z internetu w obrębie danego nadajnika.
Nie można dostać dupliaktu karty, bo dla jednej aktywacji jest tylko jedna karta sim.
Jak aktywujesz sobie jakąś opcję abonamentu to raczej nie można jej już wyłączyć, ale jeszcze to sprawdzę
pozdrawiam
EDIT:
Okej już wiem
Można tą usługę aktywować i dezaktywować 
AKTYWACJA:
BE PREMIUM (dla Firm) SMS "AKT BE PR" NA NR 7566
BE STABDARD (dla Firm) SMS "AKT BE ST" NA NR 7566
TI PREMIUM (dla Nowy Twój Plan) SMS "TIP" NA NR 1234
TI STANDART (dla Nowy Twój Plan) SMS "TIS" NA NR 1234
TI PREMIUM (dla Twój Plan) SMS "AKT TI PR" NA NR 7566
TI STANDART (dla Twój Plan) SMS "AKT TI ST" NA NR 7566
DEZAKTYWACJA:
BE PREMIUM (dla Firm) SMS "DEAKT BE PR" NA NR 7566
BE STABDARD (dla Firm) SMS "DEAKT BE ST" NA NR 7566
TI PREMIUM (dla Nowy Twój Plan) SMS "REZ TIP" NA NR 1234
TI STANDART (dla Nowy Twój Plan) SMS "REZ TIS" NA NR 1234
TI PREMIUM (dla Twój Plan) SMS "DEAKT TI PR" NA NR 7566
TI STANDART (dla Twój Plan) SMS "DEAKT TI ST" NA NR 7566
Nie można dostać dupliaktu karty, bo dla jednej aktywacji jest tylko jedna karta sim.
Jak aktywujesz sobie jakąś opcję abonamentu to raczej nie można jej już wyłączyć, ale jeszcze to sprawdzę

pozdrawiam
EDIT:
Okej już wiem

AKTYWACJA:
BE PREMIUM (dla Firm) SMS "AKT BE PR" NA NR 7566
BE STABDARD (dla Firm) SMS "AKT BE ST" NA NR 7566
TI PREMIUM (dla Nowy Twój Plan) SMS "TIP" NA NR 1234
TI STANDART (dla Nowy Twój Plan) SMS "TIS" NA NR 1234
TI PREMIUM (dla Twój Plan) SMS "AKT TI PR" NA NR 7566
TI STANDART (dla Twój Plan) SMS "AKT TI ST" NA NR 7566
DEZAKTYWACJA:
BE PREMIUM (dla Firm) SMS "DEAKT BE PR" NA NR 7566