Witam, mam pytanie dlaczego nasi operatorzy (np. Orange) koniecznie zalecają w instrukcji przed włożeniem modemu do kompa zainstalowanie najpierw aplikacji (czy to BE czy MM) to nie ma znaczenia i piszą że jeżeli się postąpi inaczej to nie odpowiadają za ew. szkody.
Chodzi mi o to że stawiam od nowa system i nie chcę używać tych pamięciożernych aplikacji tylko programu @pogara MójMM (thx świetny program), czyli muszę włożyć kartę do kompa wtedy system wykrywa nowe urządzenie a ja zapodaję wtedy sterowniki do karty.
Czy takie instalowanie samych sterów może w jakiś sposób uszkodzić kartę lub nasz komputer??
Instalowanie samyh sterowników - czy to bezpieczne ???
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Instalowanie samyh sterowników - czy to bezpieczne ???
Samo podanie sterów nie uszkodzi ci komputera.Sam używam tak stworzonego połączenia dial-up i jestem zadowolony.Aplikacji nie instaluj.Włóż modem do gniazda i podaj mu stery z płyty dołączonej do modemu.Zrób połączenie i musi działać.
Co do tych aplikacji z orange to nawet serwis dla modemu ED 77 nie potrafią wytłumaczyć dlaczego modem musi być wykrywany przez te aplikacje i dopiero łączy.
Testowałem sobie ten modem i pisze o tym tutaj:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=5705
Co do tych aplikacji z orange to nawet serwis dla modemu ED 77 nie potrafią wytłumaczyć dlaczego modem musi być wykrywany przez te aplikacje i dopiero łączy.
Testowałem sobie ten modem i pisze o tym tutaj:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=5705
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Jaco, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Instalowanie samyh sterowników - czy to bezpieczne ???
Ok, dzięki za szybką odpowiedź. Tak też myślałem ale wolałem się jeszcze zapytać kogoś.