Internet CP za 1zl/200MB

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
TheArt
Stały użytkownik forum

Internet CP za 1zl/200MB

Post autor: TheArt »

Witam.

Kilka razy obiło mi się o uszy iż CP oferuje Pakiet 200MB Internet w cenie 1zł. Czy mogę gdzieś o tym poczytać na forum, gdyż na witrynach CP nie widzę tego. Czy to oferta skierowana do abonentów TV czy również na zewnątrz. Dzięki.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Re: Internet CP za 1zl/200MB

Post autor: Patryk »

Standardowa oferta bez paczek dodatkowych - jest przecież na ich WWW i to od razu jak się wejdzie.
http://www.cyfrowypolsat.pl/oferta/internet/index.cp
TheArt
Stały użytkownik forum

Dla mnie ta ich witryna jest strasznie nieczytelna, ofertę widzę jednak gdzie się ją zamawia? I czy trzeba dobierać modem za skandaliczną cenę? Sorki może mam zaćmienie.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

TheArt pisze:jednak gdzie się ją zamawia?
Kliknij zakładkę "Jak kupić" :roll:

[ Dodano: 2011-01-04, 17:18 ]
TheArt pisze: I czy trzeba dobierać modem za skandaliczną cenę?
Najpewniej trzeba.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

TheArt pisze:I czy trzeba dobierać modem za skandaliczną cenę?
Modem musisz kupić, bez tego nie kupisz usługi internetu w CP.
Nie pomagam na PW!
TheArt
Stały użytkownik forum

To jednak najdroższa oferta Internetu ;)
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

TheArt pisze:To jednak najdroższa oferta Internetu
Ale pakiet 200MB to jest tyle co nic. Do oceny weź jakiś większy limit przy którym modemy (routery) są zdecydowanie tańsze.
Nie pomagam na PW!
TheArt
Stały użytkownik forum

Większe pakiety się nie nadają do użytku ze względu właśnie na te limity. A pakiet 200MB zupełnie wystarcza by na wakacjach czy urlopie zaglądać na pocztę, korzystać z gadu i obejrzeć pogodę czy program TV.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

TheArt pisze:A pakiet 200MB zupełnie wystarcza by na wakacjach czy urlopie zaglądać na pocztę
O ile jest zasięg :]
TheArt
Stały użytkownik forum

GaduAir lepiejsze ;)
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

TheArt pisze:A pakiet 200MB zupełnie wystarcza by na wakacjach czy urlopie zaglądać na pocztę, korzystać z gadu i obejrzeć pogodę czy program TV.
Może jeszcze za granicą?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

TheArt pisze:czy program TV.
Yyy... chyba 5-minutowy.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Jo_gurt pisze:chyba 5-minutowy.
Pewnie o tekstowy program chodzi :rotfl:
Nie pomagam na PW!
Modem
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: Modem »

Trochę się uśmiałem z paru ostatnich komentarzy no ale chłopak to już chyba na Forum nie zajrzy.
200MB to bardzo mało i z tym nie można prawie nic zrobić.To tylko podpucha ze strony Polsatu żeby kupić i słono płacić.
A do twoich celów to wybierz coś co ma najlepszy zasięg w miejscach , które odwiedzasz.
Najlepiej HSPA któregoś ze operatorów.
Polsat ma slaby zasięg.
TheArt
Stały użytkownik forum

Te 200MB to bardzo dużo dla tych danych o których napisałem, spróbuj zresztą sam, wykup sobie pakiet 100MB w GaduAir i korzystaj z niego w palmtopie a zobaczysz że spokojnie starcza na miesiąc. A skoro się uśmiałeś to zwyczajnie masz blade doświadczenie z netem mobilnym.

Użytkuję kilku operatorów (GaduAir, Play, Era) i prędkości HSPA są zupełnie niepotrzebne, wręcz je wyłączam ze względu na większe zużycie energii urządzenia. Szybkość HSPA w porównaniu do EDGE przy urządzeniach mobilnych jest niezauważalna a konsumpcja baterii kilkukrotnie większa. Stąd też pakiet 100-200MB i prędkość EDGE to już pełen komfort.
Modem

TheArt pisze:korzystać z gadu i obejrzeć pogodę czy program TV.
Jeśli do tego chcesz używać to po ostatniej Twojej wypowiedzi już mi nie jest wesoło tylko smutno.
A chciałem podobnie jak Koledzy wyżej Ci coś uswiadomic. :(
EDGE i oglądanie Filmów = Gratuluje cierpliwości. :ok:
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

TheArt pisze:Szybkość HSPA w porównaniu do EDGE przy urządzeniach mobilnych jest niezauważalna a konsumpcja baterii kilkukrotnie większa.
A ja widzę dużą różnice przy korzystaniu z neta przez edge na pda, szczególnie w operze mobile bez turbo. Klnę z powodu braku hsdpa w mieszkaniu. A różnicy w zużyciu baterii nie widzę. Każde pda inne jest.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
TheArt
Stały użytkownik forum

Oglądanie filmów na necie mobilnym to byłby masochizm :D. Mówiłem o mailach, gg, oglądaniu pogody i programu TV ;)

Zużycie baterii to nie zależne od PDA, zwyczajnie 3G bierze 3krotnie więcej prądu niż 2G, stąd też HSDPA i szybsze zużywają baterię szybciej.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

TheArt pisze:Te 200MB to bardzo dużo dla tych danych o których napisałem, spróbuj zresztą sam, wykup sobie pakiet 100MB w GaduAir i korzystaj z niego w palmtopie a zobaczysz że spokojnie starcza na miesiąc
Zgadzam się całkowicie. Poza tym oglądaniem TV. Sam na Galaxy i5700 mam 100MB pakiet i jeszcze ani razu nie zużyłem do końca.

[ Dodano: 2011-01-05, 12:11 ]
TheArt pisze:programu TV ;)
Chyba inaczej rozumiemy "Program TV" ;) W sensie chcesz oglądać strumieniowe video czy listę audycji wraz z godzinami na dany dzień? ;)
TheArt
Stały użytkownik forum

Strumień na mobilu to musi być rap i hiphop z każdego filmu :D. Mobil ma to do siebie że rzadko jest stabilny prędkością przez dłuższy okres czasu, często skacze mimo że przeglądając WWW tego nie zauważamy, oczywiście mówiłem o papierowym, w wersji elektronicznej, programie TV ;). Za srebrnika ten by był okazyjny.
marioking

Post autor: marioking »

TheArt pisze: Użytkuję kilku operatorów (GaduAir, Play, Era) i prędkości HSPA są zupełnie niepotrzebne, wręcz je wyłączam ze względu na większe zużycie energii urządzenia. Szybkość HSPA w porównaniu do EDGE przy urządzeniach mobilnych jest niezauważalna a konsumpcja baterii kilkukrotnie większa. Stąd też pakiet 100-200MB i prędkość EDGE to już pełen komfort.
Wiec nie bardzo chwytam po ci CP? Zaleta tego operator jak jestes w jego zasiegu to wlasnie mozliowsc korzystania z HSPA. Tak to zamiast tej umowylhorrendalnie drogiego modemu za~300zl mozesz wykupic te 200mb co miesiiac u jakiegos prepaidowego operatora i sporo ci zostanie. Jak potrzebujesz modemu, na allegro kupisz spokojnie jakis za ~80-100zl. Do tego na allegro oferuja karty orange free z 6gb limitem na 5 mieisecy za ~35zl-40zl co wyniesie cie 7-8zl/mc. Skoro masz takie niskie wymagania orange na edge ma chyba calkiem niezly zasieg.
TheArt
Stały użytkownik forum

Umiesz liczyć ;). CP to byłoby 12zł rocznie za wystarczający internet dodatkowy, użytkuję GaduAir co kosztuje mnie 100-120zł rocznie, dlatego chciałem CP gdyż byłaby to najtańsza oferta ;). A przez te ich promocyjne modemy, które w sklepie są tańsze, ich oferta przestaje się opłacać, widać więc że cena jest wkalkulowana w sprzęt.
Modem

TheArt pisze:Umiesz liczyć . CP to byłoby 12zł rocznie
Byłoby ale nie jest wiec jednak marioking jest lepszy w liczeniu od Ciebie. ;)
TheArt
Stały użytkownik forum

Raczej nie jest, dał kosmiczne kwoty które nijak mają się do CP, wytłumaczyłem mu po co mi CP, po to że jest (a raczej byłby gdyby nie modemy) kilka razy tańszy.
marioking

TheArt pisze:Raczej nie jest, dał kosmiczne kwoty które nijak mają się do CP, wytłumaczyłem mu po co mi CP, po to że jest (a raczej byłby gdyby nie modemy) kilka razy tańszy.
Tylko tym gdybaniem nie przeskoczysz realiow, niby ladnie wygladaja na reklamach to 1zl za 200mb/m-c. Niestety kwoty sa kosmiczne nie dlatego ze ja je tak przedstawiam, tylko ze po prostu takie sa :D

Ps. po drugie nawet pomijajac twoje niezadowloenie z wytkniecia realiaow, gdybys sobie policzyl to z tym orange free wychodzi ci 84-96 rocznie i srednia ponad 1gb/m-c limitu. Wiec glupio przeplacasz na tym gadu-air mimo ze ci to niby wystarcza :P
TheArt
Stały użytkownik forum

Orange nie widzialem w tych cenach co mowisz, to jakas umowa czy prepaid, chetnie obczaje co to za ciekawostka.

O widze Orange z 7gb na 10 miechow za 45 cos tanio, ciekawe czy co miesiac trzeba cos wykorzystac czy moze sobie lezec az bedzie sie chcialo
marioking

Te karty właściwie dostępne sa na allegro. Powstaja z powodu ich aktualnej oferty gdzie czlowiek za doladowanie za 100 czy 150zl ma na 5 miesiecy bonus 6gb. Potem na allegro same zlotowki sprzedaja na przelew na inny numer i zostaje niejako pusta karta z tym limitem ktore tez udaje im sie sprzedac wlasnie za 30-40zli. Generuje im jakis zysk w sumie za odpowiednie obracania tym co sie doladowalo :P te karty widuje juz od jakiegos czasu, kolga nawet juz zuzyl jedna i sie przymierza do zakupu kolejnej wiec dziala.
ODPOWIEDZ