Netgear N 300
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Netgear N 300
Witam, posiadam router netgear n 300. Do wczoraj internet na komputerze stacjonarnym działał bez zarzutów. Dzisiaj rano próbowalem wlaczyc neta i wyskoczyło okienko informujace mnie o ograniczonym lub calkowitym brakiem łączności. Router puscza sygnał (pisze z laptopa, internet wi-fi) ale bezposrednio nie daje sygnału do komputera stacjonarnego. Wie może ktoś o co tutaj chodzi?:> jesli tak prosze o dogłębne wytłumacznie w jaki sposób mogę te usterke naprawić. Pozdro
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Netgear N 300
Sprawdz czy wszystko OK z karta sieciową - jakiej uzywasz ? Jak karta sieciowa bedzie OK i dobrze podlaczona, nie powinno byc zgrzytow.
Mam taki sam router, stary zupgradeowany sprzet z Windowsem 7, karte sieciawa usb (bez antenki) kupilem na aukcji i jestem jak na razie zadowolny z polaczenia.
Polecam ta karte (wielkosci pendrive'a), ja bedziesz zainteresowany to podesle link na aukcje.
jak sprawdzic karte sieciowa, popytaj sie elektronikow, mysle ze na forum znajdziesz takich
Mam taki sam router, stary zupgradeowany sprzet z Windowsem 7, karte sieciawa usb (bez antenki) kupilem na aukcji i jestem jak na razie zadowolny z polaczenia.
Polecam ta karte (wielkosci pendrive'a), ja bedziesz zainteresowany to podesle link na aukcje.
jak sprawdzic karte sieciowa, popytaj sie elektronikow, mysle ze na forum znajdziesz takich
- m4rS
- Użytkownik forum
Re: Netgear N 300
Na początek polecam reset routera. Spróbuj podłączyć na kablu i zobacz, czy działa. Sprawdź ustawienia w systemie, wyłącz firewalla. Na czas testów też możesz wyłączyć zabezpieczenia sieci bezprzewodowej.
I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa – bezideowcem
Świadomie uszczuplającym dochody państwa – bezideowcem