SE GC89 firmware

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Grzes135
Początkujący użytkownik forum

SE GC89 firmware

Post autor: Grzes135 »

Witam ! Szukam najnowszego firmware do tego modemu (mam R1C), podobno jest R1F, ale wszystkie znalezione linki albo zatkane albo nic się nie ściąga. A to wszystko z powodu przycinania się łączności na mojej wsi ... Mam dobry silny sygnał (BTS 1 km :-) ale od ok. 2 tygodni się zacina. Podobno ERA coś powymieniała ... Ale w Katowicach czy z kartą Orange działa OK. Więc może firmware ?

Będę wdzięczny za działającego linka albo mailem na bk at complex kropka org kropka pl.

Pozdrowienia dla innych "erotomanów" ;-) !

Grzegorz
Laptop-HP

Re: SE GC89 firmware

Post autor: Laptop-HP »

Witam.
Szukany firmware R1F do tej karty znajdziesz na poniższym linku. Wczoraj zaktualizowałem sobie kartę i działa jak należy.

http://www.blueconnect.pl/blueconnect.p ... ction=korp
przewaks
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: przewaks »

A ja mam takie pytanie. Czy jeśli posiadam GC89 ale bez SIM Locka i niezwiązane z żadną siecią komórkową, to mogę skorzystać z powyższego linku w celu zaktualizowania firmware?
Laptop-HP

Jak najbardziej tak, posiadam kartę bez SIM Locka i po aktualizacji firmware działa w iPlusie także nie ma znaczenia z jakiej sieci będziesz korzystał.
Pozdrawiam,
nx9020, Win XP HE SP2, Mandriva 2008,karta SE GC89
Grzes135

Laptop-HP pisze:Witam.
Szukany firmware R1F do tej karty znajdziesz na poniższym linku. Wczoraj zaktualizowałem sobie kartę i działa jak należy.

Dzięki ! Mam nadzieję, że zadziała ... mam W98SE. I nie mogę zainstalować nic nowszego, bo muszę mieć soprzętową kontrolę nad portami w latopie ...

Grzegorz.
Grzes135

A u mnie nie widzi "urządzenia GPRS" :-( ... Próbowałem na dwóch Dellach, jeden W98SE, drugi WXP, i nic. Na Toshibie S1800 też nic.

Na czym upgradowałeś ? I czy nie ma SIM-locka - mogę jeszcze w salonie upgrade zrobić ...

pozdrowienia
Laptop-HP

Witam.
Nie jestem ekspertem ale:
1.) Z tego co wiem to ta karta może nie działać prawidłowo jeżeli na komputerze jest inny procesor niż Intel-a.
2.) Jeśli już mamy komputer z procesorem Intel-a i Win XP to wymagany jest(chyba) SP2.

Poza tym nie potrafię nic więcej pomóc.
Pozdrawiam,
nx9020, Win XP HE SP2, Mandriva 2008,karta SE GC89
Grzes135

Nie jestem ekspertem ale:
1.) Z tego co wiem to ta karta może nie działać prawidłowo jeżeli na komputerze jest inny procesor niż Intel-a.
2.) Jeśli już mamy komputer z procesorem Intel-a i Win XP to wymagany jest(chyba) SP2.
Intel P4 mobile, wszystkie Sp i d.b. ... Ale spróbuję jeszcze w serwisie.

pzdrw.

Grzegorz
magnum_pl
Użytkownik forum

Post autor: magnum_pl »

Ja instalowlem ten firmware ze strony bluconect w modemie gc89 z simlock orange i wszystko smiga jak należy.
klosek6

Post autor: klosek6 »

Witam

czy mógł by mi ktoś przesłać firmware do modemu gc89 szukałem w linkach ale nic nie było bardzo proszę o przesłanie na meila
[email protected]
z góry dziękuje
ODPOWIEDZ