Sieć niezidentyfikowana, połączenie tylko lokalne

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
loleq_17
Początkujący użytkownik forum

Sieć niezidentyfikowana, połączenie tylko lokalne

Post autor: loleq_17 »

Witam!
Mam problem z podłączeniem się do internetu bezprzewodowo przez wifi, za każdym razem pojawia się sieć niezidentyfikowana i połączenie tylko lokalne.
Mam laptopa hp pavilion z vistą, router to netgear.
Laptop ma problem z podłączeniem się do internetu tylko przez ten router( w innych miejscach działa normalnie).
Router jest sprawny( inne komputery normalnie przez niego się łączą z internetem).
Przez telefon też się łącze normalnie, więc musi być coś namieszane między routerem a laptopem.
Proszę o rady w temacie ewentualnie jak ktoś będzie mógł na gg 5366617
raveen
Początkujący użytkownik forum

Re: Sieć niezidentyfikowana, połączenie tylko lokalne

Post autor: raveen »

Próbowałem wielu metod m.in. zmiany kluczy w rejestrze. Pomogło dopiero odinstalowanie, usunięcie urządzenia w menadżerze urządzeń, wyszukanie oraz zainstalowanie bez wgrywania aktualizacji najnowszych sterowników. Dopiero wtedy Vista mimo SP2 wyświetliła polecenie, żebym kliknął na modemie netiaspot przycisk konfiguracji. Wcześniej nic takiego się nie pojawiało, mimo SP2.
ODPOWIEDZ